Prince egymillió dollárért szórakoztatta a magyarokat

gázsi zenei fesztivál Sziget Fesztivál Prince egymillió nagyszínpad koncert énekes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hatalmas tömeg gyűlt össze a Sziget fesztivál nagyszínpadánál, ahol a kissé alacsony növésű, de annál tehetségesebb amerikai énekes, Prince lépett a magyar közönség elé. 

Egészen hatig kordonokkal volt körbevéve a Nagyszinpad előtti rész. Mindenki tudta: ez már nem a Gesztivál, hanem világsztár érkezik a Szigetre hamarosan.

Forrás: MTI/Mohai Balázs
Forrás: MTI/Mohai Balázs


Fel hétkor már odamentünk, hogy kellemes helyről lássuk a Herceget, aki nyolc óra után érkezett meg zenekarával: a dobos nagymackó, és a nőcik, merthogy Prince úgy tűnik, hogy különösen kedveli a hölgytársaságot a színpadon is, és nem csak a magánéletében. Elképesztő, de ez a fazon nem öregszik. Ha botox, ha nem, minden esetre irigylésre méltó a fizikuma és csibészes mosolya. Kevésbé zenefanatikus barátaim érdeklődtek: mit kapunk este Princetől? Csakis igazi zenét és fülledt dallamokat.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]
Fotó: Pályi Zsófia [origo]


Bevallom, vártam mikor fullad tömegszexbe a koncert, vagy mikor esik egymásnak két fesztiválozó: mivel pure funky music és erotika jellemezte az egész koncertet. Prince nem az a fajta előadó, aki fapofával leadja a kötelezőt: látszott rajta, hogy imádja amit csinál, és szinte lubickolt a hangjegyekben. Megkaptunk minden olyan slágert, amire vágytunk: Cream, Musicology, When doves cry. Büszke vagyok a közönségre is: nem vallottunk kudarcot, tökéletes, funky-s masszát alkottunk. A csúcspont természetesen a Purple rain volt, hiszen csillámeső hullott a több ezres tömegre, és minden bizonnyal sokan bújtak össze a Nagyszínpad előtt, a zenetörténelem egyik legerotikusabb lassújára. Kéremszépen, felemelő élmény volt élőben hallani, a tökéletes előadótól, hiszen Prince tényleg az. Mosolygott és élvezte amit csinál. Imádnivaló, és maníroktól mentes volt, és a legjobban megtervezett elem a strasszos mandzsetta volt.

Talán mindössze egyetlen egy dolgot hiányolt a közel 45 ezres tömeg: a Get off cimű számot. De panaszra nincs okunk, még ha mélyen a zsebükbe kellett is nyúlniuk a Sziget szervezőinek, ugyanis állítólag közel 200 millió forintnak megfelelő összegért szórakoztatott bennünket a Herceg. De így is tökéletes koncert volt, egy tökéletes előadótól. Tiszta zene! Köszönjük!


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.