II. Erzsébet brit királynő királynő olimpia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Brit sajtóértesülések szerint a brit uralkodó "rendkívüli módon élvezte" első filmszerepét, amelyet a londoni olimpia pénteki megnyitóünnepségének talán legeredetibb és legnagyobb meglepetést keltő mozzanatában nyújtott. .

A rendezvény legnagyobb visszhangot kiváltó eleme volt az a négy és fél perces - az stadion kivetítőin a globális tévéközvetítéssel egy időben bemutatott - filmjelenet, amelyben a 86 esztendős II. Erzsébet királynő a legendás 007-es ügynök, vagyis Daniel Craig színész, James Bond jelenlegi megszemélyesítője társaságában indul helikopterrel a londoni Buckingham-palotából a kelet-londoni arénába. A jelenetben a stadion fölé érve, a brit nemzeti lobogó színeiben pompázó ejtőernyőiket kibontva egymás után "kiugranak" a gépből. Abban a pillanatban, ahogy "leértek", az uralkodó megjelent a stadion királyi páholyában, mégpedig pontosan ugyanabban a ruhában, amelyet a filmjelenetben viselt. A jelenetet a megnyitó 80 ezres közönségének egetverő ovációja fogadta, miközben a királynő szerényen mosolyogva nyugtázta a sikert.

Azóta hivatalosan is kiderült, hogy egészen a helikopteres részig valóban a uralkodó alakította saját magát, első ízben szerepet vállalva egy nem dokumentumjellegű filmben. A vasárnap nyilvánosságra került újabb részletek alapján Danny Boyle filmrendező, a világszerte óriási sikert aratott megnyitórendezvény művészeti igazgatója és főrendezője először Lord Sebastian Coe olimpiai bajnok egykori középtávfutónak, a londoni olimpiát szervező testület (LOCOG) elnökének vetette fel, hogy a királynőt "színésznőként" is be kellene vonni a megnyitó műsorába. Lord Coe a Mail on Sunday forrásai szerint tetszéssel fogadta az ötletet, ám az ügy igazi előremozdítója Edward Young, az uralkodó helyettes személyi titkára volt, aki azonnal vállalta a közvetítői szerepet Boyle stábja és a palota között. Young rábeszélőképességét mutatja, hogy a királynő is állítólag habozás nélkül ráállt a szerep elvállalására, amikor a titkár az ötletet vázolta neki. A Mail forrásai szerint az uralkodó egyetlen kikötése az volt, hogy maga szeretné megválasztani a ruhát, amelyet a forgatáson visel.

A királynő által eljátszott szerepről Danny Boyle a lap idézete szerint kijelentette, hogy az uralkodó "jó színésznő ... semmit nem kellett kétszer elmagyarázni neki és James Bonddal is nagyszerűen kijött". A filmjelenetet március 27-én forgatták le, 130 fős stábbal, Boyle személyes rendezésében. A forgatás alig három órát vett igénybe. Nicholas Brown, a BBC drámai műsorokért felelős igazgatója is úgy nyilatkozott, hogy a királynő "hibátlan teljesítményt nyújtott", és már az első felvétel tökéletesen sikerült, nem kellett többször felvenni a jelenetet. Brown szerint az uralkodó "profi színésznői" alakítással debütált a filmszakmában.

Forrás: MTI

Ismét szerelmes az X-Faktor énekese - Új barátnőjéről mesélthttp://www.life.hu/legykepben/20120727-baricz-gergo-voksan-virag-es-varga-viktor-a-parkapcsolatokrol-meselt.htmlMegvan az első magyar olimpiai érem - Bronzérmes Csernoviczki Évahttp://www.life.hu/legykepben/20120728-megvan-az-elso-magyar-olimpiai-erem-bronzermes-csernoviczki-eva.htmlMegtalálták a napok óta eltűnt magyar lányt Máltánhttp://www.life.hu/legykepben/20120728-megtalaltak-a-maltan-eltunt-magyar-lanyt.htmlDurván megalázták Kordáékathttp://www.life.hu/legykepben/20120728-korda-gyorgy-es-balazs-klari-ugy-erzi-durvan-megalaztak-oket.htmlHatalmas csalódás az olimpián - Cseh László már az előfutamban kiesetthttp://www.life.hu/legykepben/20120728-az-elso-hatalmas-csalodas-a-londoni-olimpian-cseh-laszlo.htmlIsmét balesetet szenvedett Lindsay Lohanhttp://www.life.hu/legykepben/20120727-ismet-balesetet-szenvedett-lindsay-lohan.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.