Bukás! Mégis véget ér a magyar sorozat - A csatorna nem vevő a folytatásra

MTVA Marslakók (sorozat) sorozat Jáksó László
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár a Life.hu több mint egy hete elsőként számolt be a Marslakók sorozat bukásáról, akkor még csak ideiglenes leállásról nyilatkozott nekünk Jáksó László. Most már biztos: befellegzett a köztévé napi sorozatának. Az MTVA ugyanis a korábbi megegyezéssel ellentétben az ősszel aktuális forgatást is visszamondta, a második évadot pedig természetesen nem rendelik meg - tudta meg az Origo.

A Life.hu múlt kedden elsőként számolt be arról, hogy zűr van az online bulvármagazin szerkesztőségének életét feldolgozó sorozat körül, amelytől a tavaszi induláskor még azt várták, idővel utoléri a Barátok közt és a Jóban Rosszban népszerűségét. Mint akkor megtudtuk, a szeptemberi forgatást nem kezdik el.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]
Fotó: Pályi Zsófia [origo]

Jáksó László kreatív producer másnap megerősítette: leállnak, legalábbis addig, amíg a csatornával ki nem találják, hogyan tovább. Ekkor még úgy tűnt, biztosra veszi a folytatást, nem szüntették meg a szerződést, csak egyeztetniük kell, "mikor, milyen formában" folytatják - a napi aktualitásokat is feldolgozó epizódokat pedig nem forgathatják le előre.

Most kiderült: idő előtt, közös megegyezéssel megszüntetik a szerződést. A producerek megköszönték a stáb munkáját, a következő napokban pedig mindenkit kifizetnek. A hivatalos indoklás szerint "a Marslakók című szappanopera innovatív értékei ellenére nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket".

A sorozatot már indulása előtt sokan kritizálták azért, mert nem volt elég érdekes a témája, illetve furcsállták, hogy Jáksóéktól úgy rendeltek előre több évadot is, hogy nem vártak konkrét nézettségi adatokat. Ez utóbbi tekintetében a kritikusoknak lett igazuk: már az MTVA is elismeri, hogy nem voltak elegen kíváncsiak a Marslakók kalandjaira és "a produkció szélesebb körű elfogadottságának kialakulása a jövőben sem valószínűsíthető".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.