Nagy Feró becsajozott az X-Faktor negyedik válogatóján

X-Faktor énekesek mentor csajozás tehetségkutató Keresztes Ildikó Malek Miklós Adele Geszti Péter Nagy Feró RTL Klub undor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ez volt az utolsó este, amikor megmosolyoghattuk a jó hang és hallás áldásából kimaradt fellépők érdekes előadásait - a táborba csak a valóban tehetséges előadók kerülhettek.

Ma este elsőként Sárközi József sokkolta a közönséget: először a mikrofonba sem tudott belebeszélni, és a mentorok kérdéseire sem volt képes válaszolni, majd fülhallgatóval a fülén, igazán egyedi kiejtéssel és hanggal elénekelte a Queentől a Bohemian Rhapsodyt - hát vele biztosan nem találkozunk a táborban.

Forrás: RTLKLUB/ Bársony Bence
Forrás: RTLKLUB/ Bársony Bence


Az eredetileg biológus végzettségű, de nagyon vagány Gurnicz Marianna viszont kellemes meglepetést okozott, ötvenévesen Bon Jovi You Give Love a Bad Name című dalával lépett a színpadra, s bár nem volt átütő hangja, a közönséget és a mentorokat is elbűvölte. Feró az asszony fiatalosságát méltatta, de a többiektől is dicsérő szavakat kapott, no meg három igent.

Adele dalai sok fürdőszobai énekest megihlettek, de szinte mindegyikük belebukott a vállalkozásba. A mentorok már nagyon nehezen bírták a hamisabbnál hamisabb előadásokat, bár Geszti Péter magánszámait - no meg a mentorok kíntól torzuló arcát - érdekes volt figyelni.

Egy újabb színész, Borbély Richárd viszont nem okozott csalódást, David Cook kicsit hosszúra nyúlt Billie Jean feldolgozásával elbűvölte a mentorokat. Feró a fiú egyéniségét dicsérte, Ildikó az eszköztelenségét, így a kicsit slampos fiú könnyedén továbbjutott a következő fordulóba.

A reklám után Barna Béla és Barna Lajos, egy szeretetreméltó idősebb ikerpár nemcsak érdekes vizuális élményt okozott, de az O sole mio című dalt is élvezhetően adták elő - a végén még egy kézcsók is jutott a zsűri női tagjának. A továbbjutáshoz ez közel sem lett volna elég, de a mentorok végül négy igennel kedvességből továbbengedték őket.

A Wéber Dánielből és Kito Canadey-ből álló duó még Plazmánál is menőbbnek gondolta magát, s bár káromkodásban felülmúlták a rappert, minősíthetetlen előadást nyújtottak. Ennek ellenére még távozás közben is meg voltak győződve saját igazukról, és a zsűrit kezdték szapulni.

Tóth Adrienn is azt gondolta, hogy az X-Faktor szupersztárja lehet, de nagyon mellényúlt az István a király rockopera dalával. A magas hangoknál kifejezetten fájdalmat okozott mindenkinek, akit két füllel vert meg a sors. Feró azt gondolta, a lány viccből énekelt ilyen rosszul, de miután kiderült, hogy Adrienn mindezt teljesen komolyan gondolta, Malek Miklós azonnal eltanácsolta erről a pályáról.

A negyvenhét évesnek cseppet sem kinéző Gerencsér Irén viszont nem a hangjával, hanem a dekoltázsával próbálta lenyűgözni a mentorokat, Ferót kapásból sikerült is, a Fenyő Miklós dalon viszont már nem segített volna a push up melltartó sem, így Irén a férfiak nagy bánatára nem jutott tovább.

Ezután további Adele dalok következtek, az előzőekhez hasonló színvonalon. Feró már nem bírta tovább, és Kovács Adél versenyzővel együtt próbálta énekelni a Someone like you című dalt, és kritikát sem fogadott el előadásukról.

Forrás: rtlklub.sajtoklub.tv
Forrás: rtlklub.sajtoklub.tv



Ezután a színpadra is felment, és miután Adélt két nemmel kiejtették, Feró nagy sikerrel előadott magánszáma következett.

Nagy meglepetést okozott a reklámok után Oláh Gergő salgótarjáni közmunkás és kétgyermekes apa: a Bad Time Lover című dalt olyan tehetséggel adta elő, hogy még Malek Miklós szemei is kerekre nyíltak hirtelen. Geszti Péter egyenesen azt ajánlotta, hogy hajítsa el a gereblyét, de a többiek is örömmel mondtak igent az örömében ugráló Gergő produkciójára.

Tehetségek is akadtak bőven ezen a válogatáson is, a félig magyar, félig afro-amerikai Ekane Bálint Emota is nagy sikert aratott, ráadásul Geszti Pétert egészen elbűvölte a kedvenc operájából előadott részlettel. A fiatal, de igen magabiztos Kelemen Örs Michael Bublé dala is jól sikerült, bár az arcából azért kicsit lefaragtak a mentorok.

Az este első élvezhető Adele dalát szolgáltatta Gubik Petra, aki a tavalyi szériában a mentorok házáig jutott, most két barátnőjével tért vissza. A zsűri a közönséggel együtt tombolt a jól megkoreografált előadás alatt, és nagyon hálásak voltak, hogy végre valaki úgy énekelte Adele dalait, ahogy azt egy ilyen megmérettetésen érdemes.

Teljessé vált tehát az X-Faktor táborának mezőnye, rengetegen jutottak tovább, de közülük csak ötven mehet majd a következő fordulóba, így a versenyzők mostani öröme hamar könnyekbe fúlhat majd.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.