Még nem vesztette el Alekosz a nyereményeit

kocsi Való Világ Alekosz per lakás RTL Klub
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újabb fejezetéhez érkezett az Alekosz kontra RTL Klub ügy. A mai nyilvános tárgyaláson bár nem született  bírói ítélet, a peres felek közelebb kerültek a végleges megoldáshoz.

Maradhat a nyereménylakásában és a kocsiját is megtarthatja Nagy Alekosz, aki ma összecsapott a bíróságon az RTL Klubbal.
"Örülök, hogy nyilvános volt a tárgyalás, így végre a rajongóim is pontos képet kaphatnak arról, hogy valóban hogyan áll a helyzet, és nem csak az RTL Klub furcsa nyilatkozataiból szerzik az információkat. Ma felpörögtek az események, és úgy tűnt, hogy le is záródik az per. A bíró végül azt javasolta, hogy közös megegyezéssel zárjuk le az ügyet, és ha ez véletlenül nem sikerül, akkor a már most kitűzött áprilisi időpontban ő fog döntést hozni helyettünk. Azt, ha nem fogadjuk majd el, akkor folytathatjuk a pereskedést, amely valóban évekig elhúzódhat. Remélem, hogy közös megegyezés lesz a vége" - mondta a tárgyalás után Alekosz a Life.hu-nak.

Fotó: TV2
Fotó: TV2

"Úgy tűnik, hogy a lakást és az autót nem kell visszaadnom, arra utaltak a körülmények. Én is így érzem reálisnak, az RTL követeléseit ugyanis irreálisnak tartottam. Végül 5 millió forint lett a büntetése a szerződésszegésemnek, ezt elfogadom. Ahhoz ragaszkodom, hogy a visszavont Maldív-szigeteki álomutazást megkapjam, részemről ez az alapja a megegyezésnek. Én korábban Tündének, az egykori páromnak azt ígértem, hogy elutazunk, és bár most már nem vele, hanem Bettyvel élek együtt, nagyon szeretném, ha Tünde elutazhatna."

Nagy Alekosz az RTL Klub szerint szerződést szegett azzal, hogy 2011 őszén átment a konkurencia, a TV2 ÖsszeEsküvők című valóságshow-jába. A csatorna úgy döntött, hogy visszaperli a nyereményként átadott autót és lakást. Első lépésként beszüntette a havi egymillió forintos apanázs kifizetését is, amely 12 hónapig járt volna Alekosznak, és letiltotta a Maldív-szigeteki álomutazását. A nyár folyamán pedig inkasszót, vagyis fizetési meghagyást küldött a valóságshow-hős részére. Alekosz ellentmondással élt a fizetési meghagyással kapcsolatban, így az ügy bíróságon folytatódott, és már nem az RTL Klub által választott bíróságon, hanem nyilvános tárgyalás keretében. Alekosz már korábban is hajlott volna a megegyezésre, szerinte csak így lett volna esélye arra az RTL Klubnak, hogy nem a nyilvánosság előtt kell kiteregetni a szerződés összes részletét, amely szerinte egy lavinát is elindíthatott volna. Alekosz minden per- és ügyvédi költségét a TV2 állja.

Kerestük az RTL Klub sajtósát, de nem sikerült telefonon elérnünk.

Orosz Barbara duplázikhttp://www.life.hu/legykepben/20130117-orosz-barbara-a-tv2-tusarok-cimu-musoranak-producermusorvezetojenek-ket-menyasszonyi.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.