Karambol útzár havazás baleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Eddig legalább két halálos áldozattal járó, hatalmas baleseteket okozott a márciusi havazás. Az M7-esen tömegkarambol alakult ki, az esti órákban lezárták az M1 és az M7 kivezetőjét is. Az autópályákon rekedt emberek autóikban étlen-szomjan várják a segítséget. Több járásban teljes gépjárműtilalom lépett életbe, miközben tízezrek maradtak áram nélkül. Az erős szél és a hófúvás miatt országszerte piros riasztás van érvényben. A kormány csütörtök este - az időjárásra való tekintettel - lemondta a szabadtérre tervezett március 15-i, ünnepi programokat.

Gépjárműtilalom több településen

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője március 14-én 20 óra 30 perctől visszavonásig teljes gépjárműtilalmat rendelt el a rendőrségi törvény alapján az alábbi járások területére:

Móri járás
Bicskei járás
Székesfehérvári járás
Gárdonyi járás
Enyingi járás

Az érintett járások közútjain minden típusú jármű közlekedését megtiltja a rendőrség. Ez azt jelenti, hogy a járásokhoz tartó településekről való kihajtás gépjárművel nem engedélyezett. Ezt a rendőrök folyamatosan ellenőrzik, és aki gépkocsival akarná elhagyni valamelyik települést, azt visszafordítják.

Azoknak, akik nem tudnak hazajutni, a helyi önkormányzat biztosít átmeneti szálláshelyet. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének rendészeti helyettese a hóhelyzetre tekintettel 2013. március 14-én 18.00 órától Fejér megyében kamionstopot rendelt el az egyes és a kettes számjegyű főutakra.

Autósok ragadtak étlen-szomjan az autópályákon - Tízezrek maradtak áram nélkül

Már 47 ezer ember maradt áram nélkül Hajdú-Bihar és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Nyíregyházán is rövid ideig áramszünet volt. A viharos szél miatt a helyreállítás néhol holnap délig is eltarthat.

Teljes útzár van az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalán, mivel már több mint negyven autó ütközött egymásnak a pálya zalai szakaszán. A forgalmat Balatonkeresztúrnál a 7-es főútra terelik a rendőrök. Rengeteg autós ragadt az autópályákon étlen-szomjan, ők a tűzoltók vagy a katasztrófavédelem segítségére várnak.

A kormány estére- a kialakult helyzet miatt- lemondta a szabadtérre tervezett március 15-i, ünnepi programokat. Erről bővebben az origo cikkében olvashatsz.

Forrás: MTI/Nagy Lajos
Forrás: MTI/Nagy Lajos

A Letenye irányába tartó járműforgalmat Balatonkeresztúrnál leterelik az autópályáról.

Nothoff Ingrid, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtófőnöke korábbi közlését kiegészítve az MTI-nek elmondta: az első jelzés után további autók ütköztek össze a 203-as és 206-os kilométerszelvények között. Már 41 járművet számoltak össze, az autópálya érintett szakaszán mindenütt összetört kocsik vesztegelnek.

Balesetek országszerte

Eközben fák dőltek az útra, tetőket bontott meg a viharos erejű szél Vas megyében csütörtökön, a tűzoltók munkájára eddig húsz esetben volt szükség - közölte a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel. A szóvivő közlése szerint egy Győr-Moson-Sopron megyében történt közlekedési baleset miatt, amelyben Pálinál kamionok csúsztak meg, a 86-os számú főúton teljes útzár van érvényben. Hegyfalutól Répcelak irányába csak a helyben lakókat engedik a lezárt útszakaszra.

Az M3-as autópályán is teljes az útzár, mert itt is balesetet történt. Egy ember megsérült, amikor egy személygépkocsi és egy kisteherautó összeütközött csütörtökön az M3-as autópályán Hatvan határában - tájékoztatta a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-t.

Most megtudhatod, mennyire vagy stresszes!

Téged könnyen zavarba lehet hozni, vagy ember legyen a talpán, akitől megfutamodsz? Elemésztenek a gondok, vagy rugalmasan kezelsz mindenféle változást? Most kiderül!

Töltsd ki az ország nagy stressztesztjét!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.