hóhelyzet havazás mentés önkéntesség katasztrófa Debreczeni Zita segítség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Pénteken egész nap és még a szombat hajnali órákban is a hó miatt bajba jutott embereknek segített Debreczeni Zita, akit leginkább gyönyörűen sminkelve, szép ruhákban látni a magazinokban. Csak a dolgát tette - nyilatkozta a Life.hu-nak.

Csütörtökről péntekre katasztrófahelyzet alakult ki az országban a márciusi hó miatt. Emberek ezrei rekedtek az utakon és kénytelenek voltak az autójukban éjszakázni, majd a másnapot is ott tölteni. Debreczeni Zita az őt körülvevő csillogó világtól távol, melegítőnadrágban, smink nélkül rohangált a városban, gyűjtött élelmiszert és vitte a rászorulóknak.

Forrás: Facebook/Debreczeni Zita
Forrás: Facebook/Debreczeni Zita

A fotósként dolgozó egykori modell a katasztrófahíreket hallva mozgósította hivatalos rajongói oldalán 67 000 követőjét: üzeneteket gyűjtött és osztott meg, fontos és életmentő információkat juttatott el a legkétségbeesettebbeknek. Hajnal 3-ig diszpécseroldalként működött rajongói oldala - sok egyéb önként szerveződött csoport mellett, mint például a Szárnyas fejvadász. Zita időnként teletömött szatyrokkal tűnt fel egy, az autópálya elején lévő benzinkútnál, majd a Hősök terére is élelmiszert szállított az onnan induló konvojok részére.

Hóhelyzet testközelből: "Teljesen egyedül vagyok"


Rajongói oldalán szombaton már nem a kétségbeesett utazók üzenetei, hanem a köszönőlevelek érkeztek. Például ez is: "Szia Zita! Bocsi, hogy így, ismeretlenül írok, de szeretném megköszönni azt, amit tegnap tettél, az én apukám sem tudott hazajönni az M1-esről és annak hála, hogy kiírtad melyik utak járhatóak, lassan el tudtak indulni, és 27 óra után haza tudott jönni hozzánk."

A Life.hu megkereste Zitát, hogy beszéljen az elmúlt 24 órájáról, de udvariasan hárította kérésünket, nehogy bárki is úgy gondolja, hogy saját magát szeretné előtérbe helyezni privát akciójával. "Csak tettem a dolgomat" - mondta szűkszavúan Zita, akit korábban az edelényi árviz utáni mentésnél és a devecseri vörösiszap katasztrófánál láthattunk elsők között segíteni honfitársain. A legnagyobb közösségi oldalon felhasználók ezrei mellett az ismert emberek, többek között Növényi Norbert, Dukai Regina és Ábel Anita is aktívan osztott meg sokszor életmentő üzeneteket.

Most megtudhatod, mennyire vagy stresszes!

Téged könnyen zavarba lehet hozni, vagy ember legyen a talpán, akitől megfutamodsz? Elemésztenek a gondok, vagy rugalmasan kezelsz mindenféle változást? Most kiderül!

Töltsd ki az ország nagy stressztesztjét!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.