jogerős ítélet West Balkán tömegpánik halál West Balkán börtön
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Részben súlyosbította a Fővárosi Törvényszék pénteken kihirdetett jogerős ítéletével a West Balkánban két éve három halálos áldozatot követelő baleset vádlottjainak büntetését.

Forrás: MTI/Marjai János
Forrás: MTI/Marjai János

A West Balkán-ügy másodfokú tárgyalása

Ahogy a Life.hu is megírta, a Pesti Központi Kerületi Bíróság tavaly nyáron kihirdetett elsőfokú ítéletében két év, nyolc hónap fogházra ítélte a négy vádlottat halálos tömegszerencsétlenséget okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt. Ezekért kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés szabható ki. A vád és a védelem egyaránt fellebbezett, így került az ügy a törvényszékre. A Nyugati téri - azóta bezárt - szórakozóhelyen 2011 januárjában éjjel háromezer fiatal volt egyszerre, amikor egy lépcsőházi tumultusban három lány megfulladt, tucatnyian pedig megsérültek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.