sajtótájékoztató bogrács MC Columbo természetgyógyászat Brains gulyás Fehér Balázs filmrendező Szőke András Carbonfools pörkölt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nemcsak a természetgyógyászat, de a főzés szerelmese is Szőke András, aki egy közel százéves, duplafalú rézüstben készített zöldséges bográcsgulyást, közben pedig a Life.hu újságírójának mesélt.

Szőke András filmrendező saját kezével főzött zöldséges bográcsgulyást a vendégeknek egy kerthelyiség megnyitóján. A színész-rendező gyakorlott szakácsnak számít a hatalmas adag ételek elkészítésében.
"A filmezés mellett már 23 éve foglalkozom természetgyógyászattal. A Bakonyban van a bázisunk, az ide érkező vendégek gyógyászati kezelései pedig általában többnaposak. Így ezekre az 5-15 fős csoportokra is mi főzünk, bográcsos ételeket, sülteket, leveseket készítünk. Belerakjuk a szívünket és a lelkünket."

Fotó: Marosvölgyi Áron (Prgarden)
Fotó: Marosvölgyi Áron (Prgarden)

"Ez egy sertéscomb alapú gulyás, vöröshagymával, zöldségfélékkel. Van benne birsalmalekvár, valamint szárított és házi szedésű gombák. Sülteken is gondolkodtam, de azt száz főre nem győztük volna" - mesélte András, aki nagy szeretettel főz, és számára nincs fontosabb annál, hogy lássa a vidáman kanalazó embereket. "Öt órakor álltunk neki az előkészületeknek, mostanra pedig az emberek itt vannak, beszélgetnek, mosolyognak. Nincs ennél csodálatosabb. Ha azt keressük, hogy mi a titok ebben a fajta főzésben, akkor a válasz a szakralitás. A szerelem és a szeretet. Nincs nagyszerűbb érzés, mint adni és látni, hogy másoknak segítünk."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.