szponzoráció Janics Natasa kajak-kenu botrány aranyérem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Két arany- és két bronzérmet nyert hétvégén a portugáliai kajak-kenu Európa-bajnokságon Douchev-Janics Natasa. A szponzorok előtt viszont még bizonyítania kell.

"Nagy valószínűséggel én sem tudnék segíteni rajta, annyira megváltozott a megítélése" - mondta a Blikknek Natasa volt menedzsere. Csonka Gábor szerint az elmúlt hónapok miatt nincs könnyű helyzetben a sportolónő. Sem a mezén, sem a melegítőjén nem viselt szponzorlogókat a hétvégi portugáliai Európa-bajnokságon. A bulvárlap információi szerint évente 40-50 milliót is bukhat ezzel. Janics Natasa megítélését megviselte a 2012 szeptemberében kirobbant Janics-ügy.

Forrás: MTI/EPA/Paulo Novais
Forrás: MTI/EPA/Paulo Novais

Kovács Katalin és Janics Natasa a portugáliai Eb-n

A sportolónő akkor jelezte, hogy szerb színekben folytatná pályafutását. Kérelmét akkor a szövetség elutasította. Natasa mindent megtett azért, hogy a következő olimpián már a szerb szövetség tagjaként indulhasson, de a terve nem valósult meg. Márciusban levélben tudatta a hazai szövetséggel, hogy mégsem szerb, hanem magyar színekben versenyezne a jövőben, és egy győri klubhoz tért vissza. Kadler Gusztáv, a Grapoblast Győri VSE szakosztályvezetője így nyilatkozott: "Natasának jelenleg valóban nincs egyéni szponzora, ezért maradt üresen a meze. Ám nagyon jól teljesített az Eb-n, ezért remélem, hamarosan kedvező irányba változik a helyzet."

Győrben lapátol tovább Douchev-Janics Natasahttp://www.life.hu/szorakozz/20130312-douchevjanics-natasa-haromszoros-olimpiai-bajnokunk-gyorben-folytatja-kajakos-palyafutasat.htmlKénytelen elválni Janics Natasahttp://www.life.hu/legykepben/20130113-janics-natasa-szerb-sportolo-valik.htmlA harmadik helyen végzett Douchev-Janics Natasa a 200 méteres kajakdöntőbenhttp://www.life.hu/legykepben/napifriss/20120811-a-harmadik-helyen-vegzett-douchevjanics-natasa-a-200-meteres-kajakdontoben.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.