Kossuth-díjas zongoraművész zeneszerző Szomszédok Vukán György
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vukán György Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas zongoraművész, zeneszerző. A művész 1941-ben született Budapesten, augusztus 21-én lett volna 72 éves.

Meghalt Vukán György Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas zongoraművész, zeneszerző, jelentették be a művész Facebook-oldalán. - írja az origo. A bejegyzés szerint a művész hétfőn Agárdon hunyt el. Vukán György 1941-ben született, jövő szerdán lett volna 72 éves. Jazz- és komolyzenei zongoristaként is ismert, többször turnézott Amerikában és a világ számos országában. Több együttesben is játszott, a nyár hátralévő részében is több koncertet adott volna. Mintegy 130 filmzenét is komponált, így A tanú, Az ötödik pecsét, a Te rongyos élet című filmekét, továbbá a Linda című sorozat főcímzenéjét is. Ő játszotta a zongoraszólamot a Szomszédok főcímzenéjében.

Fotó: Tuba Zoltán - Origo
Fotó: Tuba Zoltán - Origo

Vukán a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zongora szakának elvégzése után a 1964-ben a Budapesti Orvostudományi Egyetemen fogorvosi képzettséget szerzett, mellette zenélt. Zenei munkásságáért 1990-ben lett Erkel Ferenc-díjas, 1998-ban a Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztjét adozmányozták neki, majd tavaly átvehette a Kossuth-díjat.

Pályafutása során olyan művészekkel játszott együtt, mint Philly Joe Jones, Clifford Jordan, Linda Hopkins, Anette Lowman, Frank Foster, Clarck Terry, Kenny Wheeler. 1991-ben a sevillai világkiállításon a Creative Art Jazz Trióval együtt lépett fel. Ugyancsak 1991-ben Japánban is fellépett. A Creative Art Jazz Trióval és a Liszt Ferenc Kamarazenekarral 1996-ban játszott közös koncertjük az "Év Koncertje" lett Hollandiában (Chopin átiratok).

6 szemet gyönyörködtető kerti dekorációhttp://www.life.hu/anyaskodj/20130722-kerti-dekoracios-otletek.htmlTrendi a pizsama - Viseld az utcán is!http://www.life.hu/legytrendi/20130812-divatos-a-selyem-pizsamanadag-batran-viselhetjuk-az-utcan-is.htmlHeti útravaló Müller Pétertől - 86. részhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20130812-muller-peter-heti-utravalo-86-resz.htmlElég egészségesen étkezel?http://www.life.hu/ez-zsir/20130730-tapanyagok-melyek-fontosak-ha-valaki-az-egeszseges-eletmodot-koveti.htmlEgy tipikus Oroszlán: Bonaparte Napóleonhttp://www.life.hu/tested-lelked/20130812-egy-tipikus-oroszlan-bonaparte-napoleon-horoszkop-csillagjegy-ezoteria.htmlBerlintől San Sebastiánig - Top 3 célpont szingli pasiknakhttp://www.life.hu/lifeutazas/20130812-szorakozas-utazas-program-berlintol-san-sebastianig-top-3.htmlTrendek, melyeket örökre elfelejtenénkhttp://www.life.hu/legytrendi/20130809-szilikonpant-bajuszos-kiegeszitok-trendek-melyeket-orokre-el-kell-felejteni.htmlMeghalt a holland herceghttp://www.life.hu/legykepben/20130812-johan-friso-holland-herceg-masfel-evnyi-koma-utan-meghalt.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.