halál gyász Kőrös József koncert Hobo Blues Band Hobo gitáros
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elhunyt a Hobo Blues Band volt gitárosa, Kőrös József, aki a legendás együttes egyik alapító tagja volt. Nyugodjon békében!

"Szomorú szívvel tudatjuk, hogy Kőrös József 'Buksi', a Hobo Blues Band alapító tagja 2013. szeptember 10-én tragikus hirtelenséggel elhunyt" - olvasható Hobo honlapján. Először az 1976-ban alakult Androméda együttes gitárosa volt, majd az Ikarusban játszott.

Fotó: Hirling Bálint - Origo
Fotó: Hirling Bálint - Origo

Hobo

Amikor feloszlott az Ikarus, akkor jött létre a Hobo Blues Band. Kőrös 1978-tól 1983-ig volt a banda gitárosa. Részt vett az első két album, a Közép-európai Hobo Blues és az Oly sokáig voltunk lenn elkészítésében. Szerepelt a Kopaszkutya című legendás filmben is. A zenész vezette a Soltész Rezső nevéhez főződő Médium zenekart. Számos hazai sztárral dolgozott, mint Koós János, Korda György, Balázs Klári, Kovács Kati, Zalatnay Sarolta, Delhusa Gjon, Gergely Róbert, és még sokan mások. 1987-től Németországban, utána pedig tengerjáró hajókon zenélt. Kőrös József legutóbb 2008-ban, a Hobo Blues Band 30. szülinapi koncertjén játszott. Íme egy részlet a Kopaszkutya című filmből - ezzel emékezünk Kőrös Józsefre:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.