aligátorteknős veszély szilágyi istván etetés befogás Fehérkereszt Állatvédő Liga akvárium Pest megye
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Pest megye egyik kisvárosának patakjánál sikerült befogni a veszélyes, 7 kilós ragadozót. Valószínű, valaki ráunt a tartására...

Veszélyes aligátorteknőst fogtak a Zsámbéki-medence településének egyik patakjánál. A pontos helyet szándékosan nem árulják el a szakemberek, nem akarnak riadalmat kelteni - tudta meg a Life.hu a Fehérkereszt Állatvédő Liga kurátorától. Szilágyi István felhívta a figyelmet arra, hogy ha valaki a szokásostól eltérő állatot lát, hívja a 112-t vagy az állatvédő ligát.

Forrás: MTI/Szilágyi IStván
Forrás: MTI/Szilágyi IStván

Szilágyi István és Both Zoltán, no meg az aligátorteknős

A Pest megyei tóban rejtőzködő veszélyes példányra egy férfi bukkant rá még augusztusban. Nem tudta, mi az, de azonnal szólt a katasztrófavédőknek, akik riasztották Both Zoltán veszélyesállat-befogót. A két szakember rendszeresen kijárt a helyszínre és elkezdte a beetetést. Kedden sikerült kicsalogatni az állatot a partra. Először azt hitték, béka, majd meglátták a páncélját és a farkánál fogva kihúzták a vízből. Szilágyi István azt mondta: a teknős tavasszal a veresegyházi medveotthonba kerül, ahol egy külön kifutót építenek neki.
"A '90-es években bárki hozzájuthatott ilyen állathoz 3 ezer forintért, ma már tilos" - magyarázta István. Hozzátette: "Mostanra ezek az állatok kinőtték az akváriumokat, és valószínű, gazdáik ráuntak. A chiphasználat jó megoldás lehetne, hiszen így be lehetne azonosítani, ki a tulajdonos." Az állatvédő ismét hangsúlyozta, hogy senki ne engedje szabadon veszélyes állatait, mert ezek emberre is veszélyesek és egészségügyi problémát okozhatnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.