Százával viszik Olaszországba a kiskutyákat

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Akit -
kutya Olaszország szaporítás törvénytelenség illegális kutyatenyésztés vásár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az itthoni kutyatenyésztők már többször szót emeltek a törvénytelen kutyavásárok ellen, de a milliós üzlet csak forog tovább...

Míg az állatmenhelyek önzetlenül mindent megtesznek azért, hogy az ebek gazdit találjanak, addig sokan csak a busás hasznot látják a négylábúakban. A Blikk pénteken leplezett le egy kutyavásárt a 4-es főút mellett egy parkolóban.

Illusztráció Forrás: Getty Images/iStockphoto/Akit

A magyar kutyatenyésztők, kutyabarátok már többször szót emeltek a vásár ellen, ami nem csak illegális, hanem brutális is. Iratok nélkül, szörnyű körülmények közt tartják az állatokat. A vásár résztvevői minél kisebb befektetéssel, minél gyorsabban akarnak megszabadulni a kutyáktól. Ezért általában moslékkal vagy rossz minőségű táppal etetik a kölyköket. Akad olyan szaporító, aki például disznóólban 50-100, vagy akár 150 kutyát tart, akiket később külföldre ad el. A felvásárló kamion állítólag előre egyeztetett időpontokban kb. húsz helyen áll meg, ahol másfél-két óra alatt ütik nyélbe az üzletet. Egy teherautó végül 4-500 kutyakölyökkel indul Olaszországba.

Az élelmiszer-biztonsági hivatal átvizsgálta a pénteken Ceglédnél lekapcsolt kamiont. A szakemberek 200 kutyakölyköt és komoly hiányosságokat találtak. Például az állatok oltási papírjaik nem voltak megfelelőek. Az is kiderült, hogy a lebukott Baranya megyei székhelyű cég régóta foglalkozik kutyák felvásárlásával és Olaszországba szállításukkal. A lapnak egy titkos forrás még azt is elárulta, hogy az olaszországi piac irányítója egy bizonyos Gino, aki hazájában szervezett bűnözéssel is foglalkozik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.