Ilyen lesz a 4-es metró

Forrás: youtube -
Duna Budapeseten Kálvin tér Mozaik Kodály Zoltán állomás metró Gellért tér
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Meseszerű mozaikok borítják majd az egyedi állomásokat, amelyek színessé és élményszerűbbé teszik földalatti utazásunkat.

Akár Alice csodaországban úgy érezhetjük majd magunkat a 4-es metrón. A Kálvin téri és a Gellért téri állomás volt a legnagyobb kihívás a kivitelezőnek. A Gellért téren visszatérő mintákat alkalmaztak, így ez egyszerűbben megoldható feladatot jelentett. A Kálvin térnél viszont egyedi lapokkal dolgoztak, ezért a tervezők sokat törték a fejüket a megoldáson.

Forrás: youtube

A metró a Fővám térről a Duna alatt 10 méter mélyen, mínusz 13 emelettel a föld alatt megy át. A logisztikai feladatok itt is összehangolt és pontos tervezést igényeltek, ugyanis 6000 négyzetméternyi tükörmozaikot kellett lehordani az alagútba.

A Kálvin téri állomáson a csodás mozaikok mellett egy Kodály-mű dallamának kottáit is kirakták. A kész megállók biztos, hogy hozzájárulnak majd Budapest képéhez és jellegzetes arculatot adnak a 4-es metrónak.

Itt láthatod a kivitelező cégek közös videóját, ahol bepillantást nyerhetsz a metró építésének rejtelmeibe:

Gyógyszerfüggő Justin Bieberhttp://www.life.hu/legykepben/20140121-justin-bieber-tinisztar-enekes-gyogyszerfuggo.htmlA testéből élt VV Charlottehttp://www.life.hu/legykepben/20140121-charlotte-a-valo-vilag-6-ferfifaloja-prostitualtkent-dolgozott.htmlÚj frizurája van Puskás Petinekhttp://www.life.hu/legykepben/20140120-puskas-peti-enekes-uj-frizurat-vagatott-a-mamma-mia-miatt.htmlJön a hó!http://www.life.hu/legykepben/20140120-2014-januarjanak-vegen-a-szokatlanul-enyhe-ido-utan-hozapor-havazas-varhato.htmlHarmadszor is fiút vár Gwen Stefanihttp://www.life.hu/legykepben/20140119-penteken-derult-ki-hogy-a-44-eves-enekesno-gwen-stefani-ismet-fiugyereket-var.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.