légiforgalmi irányítás repülőjárat fennakadás sztrájk késés megmozdulás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A légiforgalmi irányítók sztrájkja miatt fennakadásokra kell számítani szerdán az európai légi forgalomban, több légitársaság is figyelmeztette utasait a késésekre. Közben csütörtökön is lesz megmozdulás, amelyben mi is érdekeltek vagyunk.

Az európai légiforgalmi irányítók ernyőszervezete azért tart demonstrációt, mert nem ért egyet az Európai Bizottság Egységes Európai Égbolt programjával, illetve a 2015 és 2019 közötti időszakban elvárt "irreális" teljesítménycélokkal. A szervezet 14 ezer irányítónak küldte el felhívását. Az MTI információi szerint Olaszország, Portugália, Ciprus és Málta irányítói vesznek részt a megmozdulásban.

Forrás: AFP

Több légitársaság, így az easyjet, a spanyol Iberia, a Swiss, a portugál TAP, az Austrian Airlines és az Air Berlin is figyelmeztette utasait, hogy késésekre kell számítani főleg az Olaszországból, Portugáliából induló, vagy oda érkező járatoknál.

Közben egy nappal későbbre, január 30-ra az Európai Közlekedési Dolgozók Szövetsége jelentett be akciót, mivel úgy látja, hogy az egységes égbolt miatti változások veszélyeztetik a légiforgalmi irányítók munkahelyeit. A csütörtöki megmozdulásban Franciaország, Olaszország, Szlovákia, Csehország, Ausztria és Magyarország légiforgalmi irányítói vesznek részt. A HungaroControlnál működő Control Magyar Légiforgalmi Irányítók Szakszervezete kétórás, forgalomkorlátozással járó sztrájkot tart, a Magyarország felett átrepülő forgalmat kiszolgáló irányítás pedig csökkentett kapacitással üzemel majd.

Toncsi 17 milliót követel volt párjátólhttp://www.life.hu/legykepben/20140129-balint-antonia-a-tv2-n-futo-edes-elet-sztarja-azt-allitja-gyermekenek-apja-foldesi-szabo-laszlo-17.htmlII. Erzsébet sosem volt még ilyen csóróhttp://www.life.hu/legykepben/20140129-az-angol-kiralyi-csalad-penzugyi-tartaleka-egymillio-fontra-csokkent-a-buckingham-palota-es-a.htmlAurelio diszkalkuliás - felmentették matekbólhttp://www.life.hu/legykepben/20140128-vv-aureliot-diszkalkulias-felmentettek-matekbol.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.