Példás családanya a jobbikos Dúró Dóra

Forrás: Dúró Dóra -
politika light Dúró Dóra család Jobbik szóvivő gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Life.hu "A politikus is ember” című sorozatában politikusok mindennapjait, politikától távoli, emberi arcát mutatjuk be - politikamentesen. Ismerjétek meg jobban Dúró Dórát, a Jobbik szóvivőjét.

A legfiatalabb országgyűlési képviselővel, a parlamentben határozottan megnyilvánuló jobbikos politikusnővel szinte köszönő viszonyban sincsen, aki az interjún várt minket: egy szolid kinézetű, festetlen arcú, egyszerű, elegáns kosztümbe öltözött fiatal nő. Ő Dúró Dóra, aki számunkra most a kétgyermekes, fiatal családanya.

Hogyan képzeljük el a jobbikos család életét? Nem adnak banánt a gyermeknek, mert az külföldről származik, vagy pedig kitessékelik csemetéiket a játszótérről, ha egy roma vagy egy színes bőrű kisgyerekkel kezdenek játszani? Dóra, aki fiatalon, 26 évesen már kétgyermekes édesanya, betekintést engedett a Novák család életébe, ahol mindkét szülő országgyűlési képviselő, a Jobbikban ismerték meg egymást. A rendszerváltás óta mindig volt házaspár tagja a parlamentnek, olykor egyszerre öt is, most azonban ők az egyetlenek.

Dóra nemcsak az általa legszebb női hivatásnak tartott anyaságban, hanem a munkájában is örömét leli. Ő is, mint sok sorstársa, igyekszik ügyesen lavírozni a család és a munka között. Férje, Novák Előd, a Jobbik alelnöke próbál mindenben segíteni asszonykájának. A nagyszülők is versenyeznek, ki vigyázzon a kicsikre, a két és fél éves Novák Hunóra Kincsőre és a 10 hónapos Novák Bottyán Jánosra. Születésükkor Dóri édesanyja egy időre odaköltözött hozzájuk segíteni, anyósa pedig egy közelben lakó gyermekorvos, Dóra nélkülük nem lenne képes a munka és a család párhuzamos ellátására.

Forrás: Dúró Dóra
Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Házaspárok a parlamentben

Magyar Bálint, az SZDSZ alapító tagja, volt oktatási miniszter és felesége, Hodosán Róza szabad demokrata politikus.

Torgyán József, a FKGP elnöke, egykori földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter és Cseh Mária, aki független képviselő volt 2001 elejétől 2002-ig.

Az MSZP két képviselője, Nagy Nóra és Nyakó István, aki a párt szóvivői feladatait is ellátta. 2003-ban házasodtak össze.

Veres János, Gyurcsány Ferenc egykori pénzügyminisztere, és korábbi felesége, Szabó Éva, aki 2006-2010 között volt szocialista országgyűlési képviselő. Huszonnyolc év házasság után váltak el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.