Schmuck Andor nagy lábon élő, nagycsaládos politikus

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu -
szociáldemokraták politika light Szociáldemokrata Párt Schmuck Andor politikus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Life.hu A politikus is ember című sorozatában politikusok mindennapjait, politikától távoli, emberi arcát mutatjuk be - politikamentesen. Ismerjétek meg jobban Schmuck Andort, a Magyarországi Szociáldemokrata Párt elnökét.

Schmuck Andor gyerekkora óta túlsúlyos, hatalmas teste mégsem zavarja. A jó kedélyű politikus próbálkozott már fogyókúrával, amely során 52 kilótól szabadult meg, majd a súlyveszteség miatt megereszkedett bőrét korrigálta plasztikai sebész. Futott kukorékolva az Andrássy úton, saját maga énekelte kampánydallal igyekezett szavazókat szerezni, és hatalmas, vörös rózsacsokorral búcsúzott válása után feleségétől. Az elnök körül szinte mindig történik valami megmosolyogni való, de nem csak vidámságból áll az élete. Jelenleg éppen ételosztással foglalkozik: a kampánypénzt plakátok helyett a szegények megsegítésére költi.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu
Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

„A divat terén elég konzervatív vagyok. Háromrészes öltönyt, nyakkendőt, fehér inget viselek szinte mindig, még akkor is, ha kissé furcsának tűnik egy-egy helyen ez az öltözék, mint tavaly a Sziget fesztiválon. A divatot jobban szeretem a csinos hölgyeken. Szerencsém van, az egykori feleségem és a mostani kedvesem is dekoratív nő. Sajnos az első házasságom kudarccal végződött, amit sajnálok, de mindig tanul az ember a hibáiból. Én hibáztam, ez nem kérdés, ki más tudna hibázni egy házasságban? Nem volt elég figyelem, törődés és persze, hogy ilyenkor megnyílik a világ a másik fél felé is. Ezt tudomásul kell venni. Csapásokat kapunk és csapásokat adunk, akkor épp kaptam. Az új kapcsolatomban próbálok erre figyelni. Azt megtanultam az életben, hogy az embernek vagy igaza van, vagy boldog akar lenni. A nők egy olyan bolygóról jöttek, ahol úgy szól a mondás, hogy: akkor vagyok boldog, ha igazam van, de azt nem adják könnyen. Ezen a kettős problémán kell végigküzdeni az életet, hogy úgy tudjak igazat adni, hogy közben mindketten boldogok legyünk. Kétségtelen tény, hogy arra legalább büszke vagyok, én voltam az első és az utolsó, aki a Vidámparkban tartotta az esküvőjét. Amikor a válást kimondták, a zenész barátaim rázendítettek egy dalra és én 54 szál vörös rózsával búcsúztam el Krisztinától, akivel ennyi időt, 54 hónapot voltunk együtt. Lehet szépen is intézni mindent, én törekszem arra, hogy mindent stílusosan csináljak. A kudarc ellenére nagy vágyam, hogy családom, gyerekeim legyenek. Van egy vízióm. Ülünk a kandalló előtt egy jó hangulatú szobában, a gyerekkel játszunk a kedvesemmel. Bejön egy biztonsági őr és közli, hogy indulni kell, miniszterelnök. Feláll a kedvesem és távozik. Én szívesen lennék az első first man, ez önmagában eredmény lenne. Ha úgy hozza a sors, újból megnősülök, már 50%-ig benne vagyok, már csak a másik félnek kell igent mondania. Nem kötök házassági szerződést. Az én vagyonom az élmények, azt nem lehet elvinni" – mesélte vidáman Andor, akinek máris bővül a családja, igaz, nem gyerekkel.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

„A kedvesemmel, Lindával nemrég hat unokánk született. Volt két tengerimalacunk, nekik születtek kölykeik, és a tengerimalac kölyköknek is kölykei. Most mindegyik malacka nálunk van, de hamarosan kezdődik a játék, hogy kinek tudjuk odaadni az apróságokat. Akkor majd ne vedd fel a telefont, ha hívlak, úgysem tudsz nemet mondani, és bajban leszel, mert ez felelőséggel jár!" – fenyegetett meg a politikus, aki nem mindig tréfál. Az ételosztásnál minőségi ellenőrként van jelen, csak úgy veszi át a lefőzött, több ezer adag ételt, ha neki is ízlik.

A mém gyártók egyik kedvenc céltáblája a politikus Forrás: Schmuck Andor
Gyurcsány Ferenc főzéssel lazíthttp://www.life.hu/bulvar/20140306-gyurcsany-ferenc-fozessel-lazit.htmlA Life.hu A politikus is ember című sorozatában politikusok mindennapjait, politikától távoli, emberi arcát mutatjuk be - politikamentesen. Ismerjétek meg jobban Gyurcsány Ferencet, egykori miniszterelnököt, jelenleg a Demokratikus Koalíció elnökét.TV + BulvárFotó: Hámori Zsófia/Life.huMég nőtlen a sármos volt élsportoló http://www.life.hu/bulvar/20140220-balogh-gabor-volt-elsportolo-miniszterelnoki-tanacsado-meg-notlen.htmlA Life.hu "A politikus is ember” című sorozatában politikusok mindennapjait, politikától távoli, emberi arcát mutatjuk be - politikamentesen. Ismerjétek meg jobban Balogh Gábort, Orbán Viktor sporttanácsadóját.TV + BulvárFotó: Hámori Zsófia/Life.huPéldás családanya a jobbikos Dúró Dórahttp://www.life.hu/bulvar/20140211-duro-dora-a-jobbik-szovivoje-csaladjarol-meselt.htmlA Life.hu "A politikus is ember” című sorozatában politikusok mindennapjait, politikától távoli, emberi arcát mutatjuk be - politikamentesen. Ismerjétek meg jobban Dúró Dórát, a Jobbik szóvivőjét.TV + Bulvár--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.