Beültették és lefagyasztották Sági Szilárdék embrióit

Forrás: Versys Clinics Humán Reprodukciós Intézet -
TV2 embrió Sági Szilárd gasztrokibic petesejt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jó úton jár az apaság felé Sági Szilárd és kedvese, Szilvi. A lombikprogram keretén belül 16 leszívott petesejt közül 12 termékenyült meg. Dönteni kellett a sorsukról!

A petesejt-leszívás előtt egy balatoni túrán vettek részt Szilárdék, amely elterelte kicsit a figyelmüket az előttük álló fontos eseményről. A leszívás előtt Szilvi izgult, hogy termelődött-e elég petesejtje a stimuláció hatására, és ezekből mennyit sikerül majd megtermékenyíteni. Végül 16 db petesejtet szívtak le, ami nagyon szép eredménynek számít - magyarázta dr.Vereczkey Attila, a Versys Clinics Humán Reprodukciós Intézet főorvosa.

Forrás: Versys Clinics Humán Reprodukciós Intézet

"Szilárd elkísért a klinikára, de csak addig tudott velem maradni, amíg kitoltak a műtőből. A kedvenc virágommal, fehér tulipánnal várt rám. A beavatkozást követően már 2-3 óra pihenés után haza is lehet menni. Általános aggodalmat váltott ki a klinikán, mikor kiderült, hogy egyedül akarok hazavezetni, de végül nem volt semmi gond" – emlékezett vissza Szilvi, aki párjával másnap értesült arról, hogy a 16-ból 12 petesejt termékenyült meg. Ezután nehéz kérdésben kellett döntést hozniuk: a megtermékenyített petesejtek közül hányat szeretnének visszaültetni. A pár 4 embrió lefagyasztását és kettő visszaültetését kérte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.