Így kezdik a reggelt sztárszerzőink - hogy jó napjuk legyen!

harmónia Takács Nóra sztárszerző Szily Nóra Csonka András Müller Péter Legyen jó napod! reggeli
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Life.hu sztárszerzői bepillantást engedtek a hétköznapjaikba és elmesélték, ők mit tesznek azért, hogy jól induljon a napjuk.

Müller Péter, Szily Nóra, Takács Nóra és Csonka András egyaránt fontosnak tartja, hogy napjuk lendületesen, jó kedvvel induljon. Íme, sztárszerzőink praktikái, akik arról is elmélkedtek, miért elégedetlenek a magyar emberek az életükkel.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Müller Péter könnyed harmóniával kezdi a reggeleket. "Villámgyors fürdés, hűvös vízben, lélegző gyakorlatok és köszöntöm magamat. Ha süt a Nap, a fény felé nézve. És amíg megiszom a kávémat, zenét hallgatok. Lehetőleg könnyű, vidám zongoramuzsikát" – mondta Müller Péter, aki szerint az embereknél két elégedetlenség figyelhető meg. "Az egyik a passzív nyavalygás és önsajnálat. A másik, amikor azonnal nekifogunk a dolgoknak, hogy másmilyenek legyenek. Amennyiben mi magyarok elégedetlenebbek vagyunk, mint más népek, csak azért lehet, mert az első kategóriába tartozunk" – mondta a Life.hu sztárszerzője, akinek írásait összegyűjtve itt találod.

Fotó: Kántor Kata

Szily Nóra a meditációra esküszik. "Azzal ébredek, hogy magamban 'levetítem' az előttem álló nap filmjét. Ha időm engedi, akkor egy 12 perces meditációban teszem. Elképzelem, hogy mi minden vár rám, és azt is, hogy jól sikerül! Persze van, hogy az élet átírja a forgatókönyvemet, de én mégis derűvel indulok, ami sokat segít" – mondta Nóra, aki szerint az emberek boldogtalansága az állandó sóvárgásból adódik.

"Sok mindentől vagyunk kénytelenek elbúcsúzni, és persze rengeteg dolog után sóvárgunk. Visszahúz a múlt és hív a bizonytalan jövő. Két dimenzió, amit nem tudunk befolyásolni. Az egyiket már - a másikat még nem. És épp a jelent veszítjük el. Pedig ha magunkra, magunkba nézünk most – biztos vagyok benne, hogy kellemessé tehető ez az egy pillanat. Aztán a következő, és az azután elérkező..." – magyarázta sztárszerzőnk, akinek interjúit ide kattintva olvashatod el.

Forrás: Life.hu

Takács Nóra szerint az alvási idő és a kipihent szervezet a kulcsa annak, hogy a lelkiállapotunk is kiegyensúlyozott legyen. "A reggel első pillanatát az határozza meg, hogyan aludtam éjszaka. Igyekszem minden este annak tudatában lefeküdni, hogy biztos lehessek benne, legalább nyolc órát tudok pihenni reggelig. Számomra ez különösen fontos, mert kevés alvás után a legjobb reggeli, legfinomabb ébresztő tea sem az igazi, mert nyúzott vagyok" – mondta Nóra, aki nem gondolja, hogy a magyarok boldogtalanok, csak nem tudnak örülni az őket körbevevő apró örömöknek.

"Az, hogy van családunk, egészségesek vagyunk, már önmagában elég kéne, hogy legyen a boldogsághoz. Sokan azonban ezt természetesnek veszik és más dolgoktól várják, hogy jobbra fordul az életük: jobb munka, magasabb fizetés, nagyobb ház, menőbb autó. Ezek persze jól hangzanak, és tény, hogy a magasabb fizetés sok gondot vesz le az ember válláról, de ez nem minden" – magyarázta a Life.hu szépségszakértője.

Forrás: Csonka András

Csonka András a lelki békét és a napsütést tartja a legfontosabbnak. "Megpróbálok békében lenni magammal és a világgal, amikor este lefekszem, ez már nagy segítség. Ha a nap süt reggel, nyert ügyem van, ha nem, akkor elképzelem" – mesélte András, aki szerint az embereknek saját magukban kellene megtalálni a boldogságot és nem külső mércéhez mérni az életüket.

"Az emberek hajlamosak néha a saját, de leginkább a mások életére úgy tekinteni, mint egy tündérmesére. Ahhoz képest persze minden vacak. A negatív gondolatok, az irigység szétrágja az életüket. Képtelenek megbecsülni a tényt, hogy élnek, és ahelyett, hogy pozitív szemlélettel építenék magukat, inkább rombolnak saját magukban, és a környezetükben is. Tisztelet az egyre népesebb kivételnek" – mondta a Life.hu sztárszerzője, akinek posztjait itt találod.

Gondoltad volna? Kis, szőrös állat a titka a folyamatos boldogságnakhttp://www.life.hu/legyenjonapod/20140910-igazi-oromforras-a-kisallat-neked-is-van.htmlRoppant népszerűek és nagyon sokan osztják meg az internetre felkerülő cuki kis állatfotókat, videókat. Így tesz gyakran a Life.hu is. A kedves és esetlen apró szőrpamacsok láttán szinte mindenkinek mosolyra húzódik a szája. Jó velük kezdeni egy napot és még jobb, ha otthon is vár rád egy kisállat!Legyen jó napod!ThinkstockSportolj a mindennapos jó közérzetért – Íme, egy kis útmutató, hogyan csináld!http://www.life.hu/legyenjonapod/20140922-a-jo-kozerzet-es-a-sport-kapcsolata-kropko-peter-triatlonista-jo-tanacsai-a-mindennapokra.htmlA '70-es évek elején kezdett terjedni a felismerés, hogy a sportos életmód segíthet karbantartani testünket, lelkünket még akkor is, ha telik az idő felettünk. Erre egész iparágak épültek, érdemes azonban vigyázni, kihez fordulsz segítségért. A tapasztaltnak kikiáltott „szakemberek" tévútra vihetnek, ami nemcsak fizikai, hanem lelki sérüléssel járhat. A Life.hu sztárszerzője, Kropkó Péter triatlonista ad most néhány jó tanácsot, amelyek segítenek, hogy hamarabb ismerd meg önmagad és jó közérzeted legyen minden nap.Legyen jó napod!ThinkstockJó napot! hozó ételekhttp://www.life.hu/legyenjonapod/hirdetes/20140917-jo-napot-hozo-etelek.htmlA magyar emberek életében fontos szerepet játszik az étkezés. Szívesen osztjuk meg egymással étkezési tapasztalatainkat, tippjeinket. A kiegyensúlyozott táplálkozás azonban nem mindig igaz honfitársainkra. Sokszor zsírosat és fűszereset eszünk, a mennyiségekről nem is beszélve. Pedig a kiegyensúlyozott táplálkozás a kiegyensúlyozott, jó nap egyik fontos alappillére.Hirdetés

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.