Eurovíziós Dalfesztivál pályázat ByeAlex A Dal Kállay-Saunders András
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az idén is pályázaton keresik azt a dalt, amelyik Magyarországot képviseli 2015-ben Európa legnagyobb zenei versenyén, az Eurovíziós Dalfesztiválon. Az MTVA szerdán hozta nyilvánosságra az idei pályázati feltételeket, a jelentkezők pályaműveikkel november 15-ig nevezhetnek. 

A idei kiírás újdonsága, hogy a külföldi szerzők pályázata csak akkor érvényes, ha dalukat olyan magyar vagy magyar anyanyelvű előadó énekli fel, aki a pályázati kiírás minden további feltételének is megfelel. "Eddig lehetőség volt arra, hogy a külföldi szerző csak egy demót vagy egy ismeretlen előadó által felénekelt dalt küldjön be" - mondta el az MTI-nek Vajay Zsófia, az MTVA Szórakoztató Műsorok Főszerkesztősége kiemelt szerkesztője.

Forrás: Origo

Ki nevezhet?

"A Dal 2015 nem tehetségkutató műsor. Olyan előadók jelentkezését várjuk, akiknek már elindult a zenei karrierje, jelent meg legalább egy dala, országosan játszott felvétele, és olyan új dallal tudnak pályázni, amelyik méltó akár a nemzetközi megmérettetésre is" - részletezte Vajtai.

Meddig lehet jelentkezni? És hogyan?

A beadási határidő tavalyhoz képest két héttel korábban lesz, 2014. november 15., szombat éjfélig kell benyújtani a pályázatot. A pályázati adatlapot a mediaklikk.hu/dal honlapról lehet majd letölteni, ahol bővebben olvashatsz a pályázati feltételekről is. A pályázatokat a következő címre várják: Eurovíziós Dalfesztivál, MTVA, 1037 Budapest, Kunigunda útja 64. November 10. és 15. között az MTVA székházának a portáján is átveszik a pályázatokat 10 és 20 óra között.

Kiknek szurkolhatunk jövőre?

Tavaly Kállay-Saunders András nyerte A Dalt, aki az Eurovíziós Dalfesztiválon az ötödik helyen végzett. Előző évben ByeAlex - a mai napig is - megosztó dala, a Kedvesem képviselte hazánkat, majd a tizedik helyet zsebelte be.

A Dalfesztivál után szembesítik Kállay-Saundersthttp://www.life.hu/bulvar/20140409-kallay-saunders-andras-enekest-az-eurovizios-dalfesztival-magyar-indulojat-kihallgattak-es-a-verseny.htmlAz életveszélyt okozó testi sértéssel gyanúsított Kállay-Saunders Andrást kihallgatták és közölték vele: szembesítésre csak az Eurovíziós Dalfesztivál után kell megjelennie.TV + BulvárFotó: Rostás Bianka/Life.huByeAlex kiállt A Dal idei győztese melletthttp://www.life.hu/bulvar/20140224-byealex-a-dal-2013-nyertese-es-a-2014-es-szeria-digitalis-kommentatora-osszegezte-a-velemenyet.htmlA Dal című műsor digitális kommentátora a döntő után összegezte a véleményét.TV + BulvárOrigoKirály Viktor gyorsan lelépett A Dalrólhttp://www.life.hu/bulvar/20140224-kiraly-viktor-enekes-sietve-tavozott-szombaton-a-dal-dontoje-utan-az-mtv-szekhazabol-amikor-kiderult.htmlA Dal szombati döntője után, amikor kihirdették, hogy Kállay-Saunders nyerte a versenyt, a másik nagy esélyes, Király Viktor sietve távozott.TV + Bulvár--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.