Klein Dávid: "Csak szenvedne, aki belém szeret"

Forrás:Casio -
hegymászó szerelem expedíció Klein Dávid
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Klein Dávid tavasszal oxigénpalack nélkül próbált feljutni a Mount Everest csúcsára, és bár nem sikerült neki, oxigénpalack nélkül ő jutott legközelebb a csúcshoz. A Life.hu-nak őszintén mesélt legközelebbi expedíciója felkészülési időszakáról, és hogy miért kerüli el a szerelmet.  

A halálzónából fordult vissza Klein Dávid expedíciója, akik több mint 10 órás mászást követően inkább mindannyian épségben szerettek volna lejönni a hegyről. Dávid azóta itthon van és készül a következő megmérettetésre.

"Az életem ciklusokból áll: van az expedíció, majd annak a kipihenése, miközben jön az újabb inspiráció. Régebben a tábortűz mellett vagy egy kiskocsmában találtuk ki, hogy hová menjünk legközelebb. Gyakran elég volt egy szép gerincet, szép hegycsúcsot megpillantani egy felvételen. A hegymászás továbbra is központi szerepet tölt be az életemben, expedíciózni akarok. A következő éveimet próbálom tudatosabban felépíteni. 2015-16-ban 8 ezer méteres hegyekkel akarok foglalkozni. Tavasszal egy nagy csapattal Közép-Nepálban a Himalája egyik hegytömbjére, az Annapurnára készülünk, ami egyike a 14 db 8 ezer méter magas hegynek. Már csak ezt nem mászták magyar hegymászók és a második legmagasabb csúcsot, a K2-t” – tervezget Dávid, aki ta felkészülési időszakban kaptunk el.

Forrás:Casio

„Edzésekkel telik az időm és csapatot építek. Nagy vágyam, hogy feltámadjon az igazi csapatos, tervezett hegymászás. Most a fizikai felkészülés, logisztikai, csapatépítés, szponzori kapcsolatok kiépítése folyik. Az edzés adja a napom gerincét, ami lehet, hogy kicsit kiábrándítóan hangzik, de ez egyáltalán nem hasonlít a hegymászásra. Ezek inkább erőnléti, állóképesség-javító edzések, az alapozás mellett a korrekciós edzésre is hangsúlyt fektetek. Nem csak a légzőizmaim kapacitását, állapotát kell feltornázni. A vállmobilitásom nem túl jó: egy egészséges ember fel tudja emelni a füle mellé a kezét, nekem meg nem megy. De sajnos a mellizmaim is megrövidültek, ezért különböző helyeken kell korrekciókat végrehajtanom” - árulta el Dávid, aki a napi több edzés mellett már fejben építi fel az újabb expedícióját.

Forrás:Casio

„Tervezgetek, hogy honnan lesz terepjáróm, szakácsom a táborban. De meteorológusra, kommunikációs szakemberre is szükségem lesz, nem egyedül csinálok mindent. Az indulásig civil foglalkozást űzök: van egy kisméretű, családi könyvkiadónk, szakkönyveket adunk ki. Ez akkor is tud kis lángon üzemelni, ha útra kelek. De az életem a hegymászás, ha nem lenne, akkor eltűnnék Ázsiában, beülnék egy barlangba vagy mezítláb sétálnék. Ilyen élet mellett nem gondolhatok a szerelemre. Nem kívánom senkinek sem, hogy belém szeressen és én sem szeretnék igazán megszeretni valakit. Csak szenvedés lenne mindkettőnknek!"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.