Kocsis Tibi: "Horányi Juli lelke közel áll hozzám"

Tóth Gabi győztes Kocsis Tibor X-Faktor Little G Weevil Alföldi Róbert Szikora Robi Horányi Juli RTL Klub
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kocsis Tibi, Vastag Csaba, Oláh Gergő, Danics Dóra nevét az X-Faktornak köszönhetően az egész ország ismeri. Ez vár arra is, aki megnyeri a 2014-es szériát. A verseny felénél járunk, úgy döntöttem, megkérdezem a 2011-es évad győztesét, idén milyenek látja a mezőnyt, kik a kedvencei és ki az, akivel szívesen énekelne duettet a tehetségek közül.

Ahogy a Life.hu is megírta, Kocsis Tibi annak idején mindent vitt, és megnyerte az X-Faktor második évadát. Az egykori győztes, amint kiejtettem az X-Faktor nevet, lelkesen mesélt a mostani évadról és elárulta a Life.hu-nak, kik a favoritjai.

Fotó: Szabó Balázs [origo]

Milyennek látod az idei évadot, kik a kedvenceid, kikben látsz fantáziát?

Ugyan nehéz dolgot kérdezel, mert szerintem ez egy baromi erős évad és mindenki rendkívül tehetséges. De nem akarok kibújni a válaszadás elől, ezért elmondom, kik kerültek igazán közel a szívemhez. A csapatok közül a Tha Shudrast kedvelem nagyon, mert szórakoztató és figyelemfelkeltő, amit csinálnak. A lányok közül Horányi Julit emelném ki, mert ő érzelmileg olyat nyújt számomra, ami nagyon megérinti a lelkemet. A kedvenc produkcióm tőle a Bridge Over Troubled Water című dal volt, amit az énektanára, Kasai zongorán kísért. Juli lelke közel áll hozzám, emlékeztet arra, amit én képviselek. Vele szívesen énekelnék duettet. A fiúk közül Nagy Ricsi az, aki szerintem kiegyensúlyozottan és tudatosan építi fel magát. Ahogy annak idején én a Csillag születik után, ő is egy kudarc után érte el az álmait, ezért tudom, milyen keményen dolgozik és küzd azért, hogy bizonyítson.

Az előző évadokhoz képest tapasztaltál változást a műsorban?

Az idei évad nagyon összetartó, együtt sírnak, együtt nevetnek, ez nagyon tetszik nekem, mert olyan, mintha a mi 2011-es csapatunkat látnám. Óriási bulik voltak és közben nagyon összekovácsolódtunk. A műsor struktúrája néhány szabály változtatáson kívül ugyanaz. Az X-Faktor most is magas színvonalú, profi show, ahol minden tökéletesen működik. Kiemelném, hogy idén ott van a mezőnyben a 15 éves Tóth Andi, aki egy új korosztályt képvisel és egy rendkívül színes egyéniséget hozott a versenybe. Szerintem ez a műsor azért nagyszerű, mert olyan tehetségeket ismerhetünk meg általa, akikről lehet, e nélkül soha nem is hallanánk.

Megismerkedtél már mindenkivel, jóban vagy az énekesekkel?

A harmadik élő show-n ott voltam és az utána következő stáb bulin is partiztunk együtt egy nagyot. Ott volt alkalmam beszélgetni az énekesekkel és pár tanáccsal, bátorító szóval elláttam őket. Mivel elég elfoglalt vagyok mostanában, azóta nem jutottam el hozzájuk, de a döntőn biztosan ott leszek, mert jó újra átélni azt a hangulatot, ami akkor a stúdióban betölt mindent.

A mentorokról mi a véleményed? Mit szólsz az új mentorhoz Little G Weevilhez?

Little G Weevilt nagyon bírom. Biztos, hogy remek mentor és látszik, hogy nagyon jó ember. Szakmailag és emberileg is sokat tanulhatnak tőle a mentoráltjai. Tóth Gabit és Alföldi Róbertet nagyon jól ismerem. Emberileg is kedvelem őket és egy-egy megnyilvánulásukat hallva, mindig tudom, hogy őszinte, amit mondanak, magukat adják. Amit Alföldi Róbert mond a versenyzőknek, azzal mindig maximálisan egyetértek. Gabinak a lendületes temperamentumát bírom. Énekelni is imádok vele! Szikora Róbert pedig egy remek színfoltja a négyes fogatnak.

A karriereddel mi a helyzet, mivel foglalkozol mostanában?

Pont a héten forgattam le az új music videómat, ami a Meglepetés című karácsonyi dalomhoz készült. Csatlakoztam egy országjáró jótékonysági rendezvénysorozathoz, ami nélkülöző gyerekeknek gyűjt ajándékokat az ünnepekre, igyekszem a maximumot nyújtani a fellépéseimen, próbálok az x-faktoros extra fellépésemre, most vasárnap Polyák Lillával koncertezem együtt, utána pedig Wolf Katival turnézok majd az országban. Szóval szerencsére pörög az élet.

Szabó Zsófi: "Ez nem csak az X-Faktorról szól. Minden megváltozott körülöttem"http://www.life.hu/bulvar/20141106-interju-szabo-zsofival-az-rtl-2-after-x-musorvezetojevel-musorvezetesrol-kritikakrol-istenes.htmlSzabó Zsófi az afrikai dzsungelből visszatérve celebből műsorvezetővé avanzsált az RTL Klubon. A csatorna egyből mélyvízbe dobta: nemcsak az After X-et bízták rá, hanem Istenes Bence mellett kipróbálhatta, milyen is az ország egyik legnézettebb élő show-ját vezetni. Zsófival az X-Faktor kulisszatitkairól, a kritikákról és a legnagyobb szakmai kihívásról beszélgettem.TV + Bulvár--Schiwert-Takács László: "Minden vád az X-Faktorral kapcsolatban igazából bók"http://www.life.hu/bulvar/20141028-schiwert-takacs-laszlo-az-rtl-klub-x-faktor-musoranak-kreativ-felelos-szerkesztoje-a.htmlMiért érheti rendszeresen az a vád az X-Faktort, hogy nem élő a show? Tényleg előre tudják a műsor készítői, ki nyeri a tehetségkutatót? És mindig az lép fel a műsor vége felé, akinek a legtöbb szavazata van? Összeesküvés-elméletben nincs hiány, ha az X-Faktorról van szó. Interjú a műsor kreatív-felelős szerkesztőjével, Schiwert-Takács Lászlóval.TV + BulvárFotó: Hámori Zsófia/Life.huLittle G Weevil: "Templomból jövet kértem meg a feleségem kezét"http://www.life.hu/bulvar/20141015-little-g-weevil-az-rtl-klub-x-faktor-mentora-templombol-jovet-kerte-meg-a-felesege-kezet.htmlLittle G Weevilt akkor zavartam meg, amikor épp a mentoráltjaival a próbateremben dolgozott. Az X-Faktor mentorával munkáról, családról, szerelemről és a mentoráltjairól beszélgettünk.TV + Bulvár

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.