D. Tóth Kriszta: "Nem akartam mozgalmat indítani"

Fotó: Zsigmond László/Life.hu -
fotó szelfi arc D.Tóth Kriszta
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
D. Tóth Kriszta szerencsére nem járt úgy, mint utolsó regényének főhősnője, aki belenézett a fürdőszobatükörbe és kiborult a látottaktól. Az írónő negyvenévesen is jól érzi magát a bőrében, és a születésnapján különös kísérletbe kezdett.

Negyven éve a Földön - szelfi kihívás címmel kezdett smink és utómunka nélküli fotókat közzétenni magáról D. Tóth Kriszta. Elhatározása szerint egy éven keresztül minden nap posztol egy-egy ilyen fotót. Megkérdeztük, miért fogott bele ebbe a szokatlan vállalkozásba.

Fotó: Zsigmond László/Life.hu

„Az ötlet spontán született meg a 40. születésnapomon. Minden reggel, nem sokkal ébredés után készül a fotó. Előző nap ünnepeltünk a szeretteimmel, a családommal, a barátaimmal és rájöttem, hogy sokkal több okom van örülni, mint szomorkodni az idő múlása felett. A jól sikerült köszöntés, a sok szeretet annyi energiát adott, hogy abból a lendületből lefotóztam magamat smink nélkül és kiraktam a Facebookra. Azóta már 20 nap eltelt, és volt, hogy úgy éreztem, nem vagyok jó formában, de tartottam magam a fogadalmamhoz. Ennek csak akkor van értelme, ha azokon a napokon is megmutatod az arcod, amikor nemhogy lefotózni nincs kedved magadat, de kibújni a takaró alól sem. Ez az egész kísérlet nagyon felszabadító dolog. Nem mozgalmat szerettem volna indítani, hanem önmagamat kipróbálni, mennyire vagyok képes magamat elfogadni 40 évesen, ráncokkal, karikákkal, kialvatlanul, néha rosszkedvűen. Ez erről szól. Csupán egy kísérlet” - árulta el Kriszta, aki sehol sem találkozott még hasonló kezdeményezéssel.

Forrás: Facebook/DTothKriszta

„Rengetegen bátorítanak, de persze biztos van, aki meglepődött és nem fogadta jól a kísérletemet. Hétköznapokon ritkán viselek sminket, reggel a kislányomat natúr arccal viszem az iskolába, így az ismerőseim nem lepődtek meg. A nyilvános szereplésekre általában kisminkelem magam, most is viselek némi arc- és szemfestéket, igaz, nagyon keveset" - tette hozzá a jelenleg írással foglalkozó egykori műsorvezetőnő.

Fotó: Zsigmond László/Life.hu

„Az írás és a UNICEF-nél végzett jószolgálati nagyköveti tevékenységem teszi ki a napjaimat, az utóbbi összetett munka, amelynek nagy része a háttérben zajlik, és amiért a fizetséget nem pénzben mérik. Ezzel a munkával úgy érzem, hasznára válok a társadalomnak, ahol élek. Ez mindennél többet ér. Emellett új vállalkozásba is kezdek. Nőnapon online magazint indítok. Ez egy független, saját kezdeményezésű életmód- és kulturális, blogszerű magazin lesz, személyes hangvétellel, határozott véleménnyel a világról. A munka nagy részét én végzem majd, de a tervek szerint más, hasonló beállítottságú nők is írnak majd ide, akik között van humorista, blogger és gyermekjogász, valamint civil szerzők is.

D. Tóth Kriszta és Oczella Éva, a La Delizia egyik tulajdonosa Forrás: La Delizia

"Aki olvassa a Facebook-oldalamat, tudja, milyen hangvételre, tartalomra számíthat. Olyan nőknek szól majd, és olyanok írják, akik gondolkodnak, de nem veszik magukat túlságosan komolyan. Szabadúszóként sok helyre írtam, ezentúl itt publikálok majd. A képernyős szereplés egyelőre nem foglalkoztat, bár tervezem, hogy a magazin számára forgatunk is majd. Előfordult, hogy az elmúlt évben megkerestek, és nagyon jólesik, hogy nem felejtettek el, de most mással szeretnék foglalkozni. Így érzem jól magam” - avatott be a terveibe Kriszta, akinek utolsó, regénye egy kekszmanufaktúrát ihletett meg és "Húszezer éjszaka" néven pohárkrém desszertet készítettek.

/1502/K_l_n201522284543

„Évek óta motoszkált bennem a gondolat, hogy a kései harmincas és a korai negyvenes korosztály párkapcsolati, házasságon belüli kérdéseivel foglalkozzak. Érdekelt, hogy egy modern világban hogyan képes együtt maradni egy emberpár akár 40-50 évet. Húszezer éjszaka egészen pontosan 54,8 évet jelent. Utoljára a nagyszüleinkről hallottuk, hogy úgy éltek le közösen egy életet, hogy sosem veszekedtek, nem kerültek távol egymástól. Nagy kérdés, hogy mi változott azóta, vagy hogy egyáltalán tényleg így volt-e ez akkoriban… A modern párok élete sokkal jobban dokumentált, mint akár a szüleinké volt. De meggyőződésem, hogy évszázadok óta minden emberpár ugyanazt a harcot vívja.”

Tatár Csilla: „Izgalmas feladatok várnak rám a köztévénél"http://www.life.hu/bulvar/20150220-tatar-csilla-az-mtva-a-dal-musorvezetoje-elarulta-hogy-izgalmas-feladatok-varnak-ra-a-koztevenel.htmlA Dal minden idejét lefoglalja Tatár Csillának, de ő egy percig sem bánja, mert élete jelenlegi szakaszában az álmai válnak valóra. Az ország egyik legnagyobb zenés show-jának háziasszonyával zenéről, kikapcsolódásról és a rá váró feladatokról beszélgettünk.TV + Bulvár--Schwarzenegger titkos találkozóra készül a fővárosbanhttp://www.life.hu/bulvar/20150220-schwarzenegger-titkos-talalkozora-keszul-a-fovarosban-a-siker-nap-utan.htmlA hétvégén a fővárosba érkezik Arnold Schwarzenegger, akiről nem lehet tudni, hogy hány napot tölt Budapesten. Az viszont kiderült, hogy a szobájában is sportolni fog.TV + Bulvár--Peller Anna álnéven telefonált szerelménekhttp://www.life.hu/bulvar/20150221-peller-anna-az-operettszinhaz-sztarja-alneven-telefonalt-szerelmenek.htmlA ma már csodaszép lány, tinikorában elhízott, pattanásos bőrű, amolyan "csúnya kislány" volt, aki "Kata" néven mutatkozott be az imádott fiúnak a telefonban.TV + BulvárOrigoCiccoilina utolsó pornódobására készülhttp://www.life.hu/bulvar/20150221-ciccoilina-utolso-pornodobasara-keszul.htmlA 63 éves pornókirálynő utolsó nagy meztelenkedésére készül.TV + BulvárHajós András - nincs mit leleplezni http://www.life.hu/bulvar/20150221-hajos-andrast-lefotoztak-fiatal-kedves-mellett.htmlLencsevégre kapták, ahogy Hajós András fiatal kedvesével - annak lakásáról - együtt indultak útnak.TV + BulvárOrigoElfogy Debreczeni Zita energiájahttp://www.life.hu/bulvar/20150220-elfogy-debreczeni-zita-energiaja.htmlDebreczeni Zita szinte mindig pörög, mintha valami láthatatlan erő hajtaná, hogy reggeltől estig talpon maradjon. A fotósként dolgozó lány elárulta, mi a titka annak, hogy ennyire bírja az iramot.TV + BulvárOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.