Óraátállítás a sztárok szemével

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu -
Sarka Kata Laár András Harsányi Levente óraátállítás idő alvás Szandi óra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sarka Kata és Harsányi Levente álomszuszék, Szandi és Béres Alexandra családja viszont rugalmas, Besenyő Pista bácsinak pedig megvan a véleménye az óraátállításról.

Vasárnap felpörgetjük az időt és egy órával előbbre állítjuk az óráinkat, ezzel elindul a nyári időszámítás. A sztárokat arról faggattuk, hogyan élik meg az egy óra veszteséget.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Sarka Kata családja álomszuszék, így őket biztosan megviseli majd, hogy vasárnapról egy órával kevesebbet aludhatnak.

„Nálunk a nyári időszámítás a rosszabbik helyzet, a téli pedig a jobb, mert nagyon szeretünk aludni. Mindkét gyermekem jó alvó, hétvégén fel sem ébrednek fél 9 előtt, ezért nagyon kényelmes helyzetben vagyunk. Az óraátállítás biztos megzavarja majd a bioritmusunk, de pár nap alatt hozzá lehet szokni és minden megy tovább a maga rendjén" – mesélte Kata.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Harsányi Levente vicces választ adott az óraátállítás kérdéskörére.

„Az óraátállításkor ellenkező irányba szoktam futni és mivel készülök a félmaratonra, ez most igen hasznos, így biztos edzésben maradok" – vágta rá viccesen Levi, majd folytatta: „A világ hét baromsága közül az egyik az óraátállítás, aztán jön a szájfeltöltés, majd a kutyaruha, a maradék négyet a jövő évi óraátállításnál elmondom" – nevetett az MTVA műsorvezetője, aki bevallotta, nem örül, hogy vasárnaptól egy órával kevesebbet aludhat.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Szandi családjának hektikus életvitelébe abszolút belefér, hogy picit megbolydul az idő tavasszal.

„A munkánk miatt Csabival elég rapszodikus életet élnünk. Van, hogy egész nap szabadok vagyunk, aztán négy napot forgatunk, ezért nagyon rugalmasan élünk meg mindenfajta változást, és az óraátállítás sem okoz problémát. Arra mindig figyelünk, hogy a gyermekeink életébe rendszert vigyünk, bár amikor későn este érünk haza, akkor is megvárnak minket, nem alszanak el addig, míg nem kapnak egy jóéjtpuszit. Ilyenkor másnap picit fáradtabbak, de aztán következő este kipihenik magukat. Mivel rugalmasságra vannak nevelve, őket sem viseli meg, ha felpörgetjük majd az időt vasárnap" – mosolygott Szandi.

Forrás: Barna Krisztian

Béres Alexandra a sportolók szemszögéből közelítette meg az időátállítást.

„Elméletileg a kisgyermekek és a sportolók szervezetét viselheti meg az óraátállítás. Ugyanis, akik rendszeres életet élnek és megszokták, hogy délben esznek, hamarabb megéheznek majd. Amikor a szervezet beáll egy ritmusra, akkor egy ilyen kis változás is megterheli. A tipikus tünet, ami ilyenkor jelentkezhet, a fáradtságérzet, de ez egy hét után elmúlik és átállnak a test működési funkciói" – mesélte Szandra, aki hozzátette: az ő családját nem fogja megviselni az óraátállítás, hiszen eddig is korán keltek, az öt hónapos Flórának köszönhetően.

Laár András buddhista szemszögből közelítette meg az időre vonatkozó kérdést és frappáns válasz adott.

„A múlt nincs, a jövő még nincs, csak a jelen van, de az már múlik el. Igazából mindig mindenhol csak jelen idő van. Ha ezt elfogadja az ember és a pillanatban tud maradni, akkor elérte azt a tudatos állapotot, ami kiegyensúlyozottá teszi a tudatát és az életét és nincsen órához, időhöz kötve" – magyarázta András, aki hozzátette: Besenyő Pista bácsi badarságnak tartja az óraátállítás, mondván: „Honnan állítja át az órát hova? Ott áll az óra a polcon és átállítja a szekrény tetejére? Nooormális?"

Ultraszexi fotón villantotta meg tökéletes alakját Sarka Katahttp://www.life.hu/trend/20150324-sarka-kata-modell-hajdu-peter-felesege-ultraszexi-foton-pozolt-testhez-simulo-ruhaban.htmlTesthez simuló ruhában feszít Sarka Kata az egyik magazin címlapján, amelyen az elegáns stílus sem tudta elrejteni a kétgyermekes édesanya hosszú lábait és csodás testét. Trend--Sarka Kata kisfia, Dávidka is gyúrni kezdetthttp://www.life.hu/ez-zsir/20150322-sarka-kata-kisfia-davidka-az-anyukajaval-edz-aki-egyre-csak-sovanyabb.htmlHetek óta másról sem szólnak a hírek, csak hogy a formás celebmami egyre vékonyabb és vékonyabb, valamint, hogy a kommentelők éppen hogyan vélekednek róla. Most pedig úgy tűnik, Kata ismét dob egy lapáttal a tűzre.Ez Zsír!OrigoHarsányi Levente játékszenvedélyéről vallott: "Először csak kisebb összegeket dobáltam be, majd egyre többet"http://www.life.hu/bulvar/20150217-harsanyi-levente-az-mtva-a-dal-musorvezetoje-egykori-jatekszenvedelyerol-vallott-amikor-szazezreket.htmlÉvekkel ezelőtt százezreket játszott el szerencsegépeken Harsányi Levente, aki most őszintén beszélt erről a problémás időszakról.TV + BulvárFotó: Hámori Zsófia/Life.huNézd meg Harsányi Levente gyönyörű kislányát!http://www.life.hu/csalad/20141210-harsanyi-levente-musorvezeto-pimasz-urnak-papp-gergonek-megmutatta-cuki-kislanyat-lillat.htmlPimasz úr, azaz Papp Gergő visszalátogatott egykori szállásadóihoz, Harsányi Leventéékhez, akiknél időközben bővült a család a cuki Lillával.Család--Facebookján nosztalgiázik Szandi - 15 éves lett a lánya, Blankahttp://www.life.hu/csalad/20150311-15-eves-lett-szandi-es-bogdan-csaba-lanya-blanka-az-enekesno-a-facebookra-posztolta-a-babakepet.htmlHogy rohan az idő! A nyilvánosság előtt felnőtt, egykori svájci sapkás tini Szandinak már a lánya is lassan érett nővé válik. A büszke anyuka egy cuki babafotóval is felköszöntötte Blankát. CsaládOrigoSzandi sportos életmódjával mutat példát a gyermekeinekhttp://www.life.hu/ez-zsir/20140813-szandi-enekesno-gyermekei-usznak-dzsudoznak-tancolnak-edzenek-anyukajukkal.htmlAz énekesnő három csemetéje sportos anyukájáról vesz példát. A Life.hu-nak Szandi elárulta, hogy tánc, úszás és dzsúdó - ezek szerepelnek a napi repertoárban a srácoknál.Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.