Józan László: „Van, aki azonosít a meleg szerepemmel"

Fotó: Margitay Klára/Life.hu -
meleg transzvesztita szerep Az őrült nők ketrece Józan László Barátok közt RTL Klub
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Barátok közt Tóbiása elárulta, mi a legnehezebb abban, amikor egy férfinak meleg vagy transzvesztita karaktert kell alakítania. Józan Lászlóval szerepekről és szerelemről beszélgettem.

A fiatal színész lendületesen érkezett a megbeszélt találkozóra, ahol egy illatos mentatea mellett kezdtünk beszélgetni arról, hogyan lett a kárpátaljai kis faluból származó fiúból a nagyvárosi színészvilág elismert művésze.

Fotó: Margitay Klára/Life.hu

„A szüleim azt szerették volna, hogy jogász legyek, kiskoromban ugyanis jó volt a beszélőkém, és egy darabig jó ötletnek tűnt ez az elképzelés. De amikor megtudtam, milyen egysíkú ez a munka, elment tőle a kedvem. Aztán, amikor nagyobb lettem, elkezdtem színjátszó körökbe járni, és onnan egyenes út vezetett a színészethez" – kezdte Laci, akit 18 évesen elsőre felvettek a Színművészeti Főiskolára, ami ritka eset.

Csak később tudatosult bennem, hogy ez mekkora dolog. Amikor Budapestre érkeztem, egyszerű vidéki gyerek voltam, aki belecsöppent a nagyvárosi életbe. Becsülettel megtanultam a verseket, monológokat, dalokat, eszembe sem jutott, hogy nem sikerülhet a felvételi. Nyílván a harmadik rosta magasságában, amikor már egy hétig együtt dolgoztunk a többiekkel, kezdtem megérezni a dolog súlyát és a tétet. Ezer jelentkezőből mindössze csak 13 embert vettek fel. Lehet, jót tett, hogy nem volt erre rálátásom, és ezért tudtam végig laza maradni" – mesélte Laci, aki mióta Budapesten él, elszakadt a családjától.

„Egy év eltelte után nemrég voltam otthon, mert nagyon lekötnek a munkáim. A tavalyi évadban 8 premierem volt, és közben forgattam a Barátok köztben. A szüleim jönnek egyszer-kétszer évente, szerencsére nekik ott vannak a nővérem és az unokák" – mosolygott Laci, aki a sorozatban egy meleg fiút, Tóbiást alakít. Azt a karaktert, aki azért harcol, hogy másságát elfogadják. A napi sorozat előtt belekóstolt már a szokatlan szerepekbe: egy transzvesztita fiút alakított Az Őrült Nők Ketrece című színdarab egyik legjobb szerepében.

/1504/J_zan2015417153413

„Tóbiás nagyon jó szerep, örültem neki. A szerep kapcsán azt kell megmutatnom, hogyan fogadtatod el a másságodat egy társasággal, a barátaiddal. Úgy gondolom, életszerű problémát vázol fel a karakter. Nem meleget kell játszanom, hanem egy helyzetet kell megmutatnom, nincs sztereotip selypítés, sem illegés-billegés. Az Őrült Nők Ketrece az más. Amikor megkerestek, és mondták, hogy Jacob, a szobalány szerepét bíznák rám, azonnal igen mondtam. A leghálásabb karakter, mulattató és kedves figura. Bevallom, az első jelmezpróbán mindenki ledöbbent, hogy milyen szexi női ruhákat kapunk. A legnagyobb nehézséget a tűsarkú cipő jelentette, minden elismerésem a hölgyeké, hogy ebben létezni tudnak" – mesélte a színész, aki arra is kitért, érte-e meleg szerepei kapcsán bármiféle atrocitás.

„Nyilván a barátaim és kollégáim körében ez nem téma, de kapok lányoktól és fiúktól is leveleket. Van, aki ezekkel a szerepekkel azonosít. Volt olyan, hogy éjszaka utánam kiabáltak az utcán, hogy ott megy a meleg fiú" – nevetett Laci, aki jelenleg egyedül él.

„Egy évvel ezelőtt ért véget az ötéves kapcsolatom. A volt barátnőmmel beszélünk, nem vagyunk rossz viszonyban. Amióta ennek a szerelemnek vége lett, a munka köti le minden időmet. Van, amikor nem jó egyedül, de jelenleg a pörgésben érzem jól magam. Romantikus alkat vagyok, nem megyek a dolgok elébe, soha nem akkor kaptam meg valamit, amikor szerettem volna, hanem hozta az élet, amikor elengedtem" – magyarázta a színész, akinek nem fontos, hogy szakmabeli párja legyen, bár állítja, jobban megérti egymást színész és színésznő.

Sejtelmesen szexi fotók készültek Józan Lászlórólhttp://www.life.hu/bulvar/20150120-jozan-laszlorol-az-rtl-klub-baratok-kozt-sorozat-szineszerol-szexi-fotok-keszultek.htmlA Barátok közt Tóbiásáról ismét vadító fotóra bukkantunk az interneten. A félmeztelen felvétel kapcsán arról kérdeztük a színészt, vállalna-e aktfotózást.TV + BulvárOrigoA világ egy városban: londoni séta Józan Lászlóval, a Barátok közt színészévelhttp://www.life.hu/lifeutazas/20141104-jozan-laszlo-a-baratok-kozt-szinesze-londonban-kalauzol-bennunket.htmlSamuel Johnson angol író híres mondása, „Aki belefáradt Londonba, belefáradt az életbe" máig igazul hangzik, és ha nyakadba veszed a várost, hamar ráébredsz arra, hogy szédületes sokszínűségét, különleges varázsát és lendületes izgalmasságát nehéz szavakba önteni. A Barátok közt sztárját igazi szabadságérzet keríti hatalmába, ahányszor a nyüzsgő utcákon sétál. Néhány hete érkezett vissza a brit fővárosból, és frissen szerzett élményeiről örömmel mesélt a Life.hu-nak. UtazásThinkstockPuncival ijesztgették Józan Lászlóthttp://www.life.hu/bulvar/20141030-jozan-laszlo-a-baratok-kozt-szereploje-aktkepeket-kap-rajongoitol.htmlA Barátok közt Tóbiása, Józan László most már biztosan tudja, leendő kedvese nem a fanatikus rajongói közül kerül majd ki. Hogy miért? Mindjárt eláruljuk. TV + BulvárRTLKLUBJózan László félpucérra vetkőzött egy ló mellett - alig kapunk levegőt...http://www.life.hu/intim/20140913-jozan-laszlo-szinesz-gusztusos-kockahasat-villantott-egy-loszobor-mellett.htmlA legmerészebb női szexfantáziák megtestesítője lett Józan László színész - pedig biztosan nem is ezt akarta.Intim--Váó! Izmos kockahasat villantott a Barátok közt színésze, Józan Lászlóhttp://www.life.hu/ez-zsir/20140714-jozan-laszlo-a-baratok-kozt-tobiasa-megmutatta-izmos-kocka-hasat-szexi.htmlA Barátok közt Tóbiása ruhában sem rossz, de most, hogy megmutatta magát fürdőnaciban, a lélegzetünk is elállt.Ez Zsír!--Józan László, a Barátok közt Tóbiása elárulta izmos kockahasának titkáthttp://www.life.hu/ez-zsir/20140725-jozan-laszlo-a-baratok-kozt-tobiasa-elarulta-izmos-kockahasanak-a-titkat.htmlGenetika és sport! A Barátok közt Tóbiása erre esküszik. Józan Laci hat éve keményen edz azért, hogy a színpadon esztétikus legyen, azt pedig nem tagadja, hogy a strandon megfordulnak utána a lányok.Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.