Klapkának nem akar fizetni a biztosító – ezért perrel fenyegetőzik

Forrás: Facebook/Ulpius-ház Könyvkiadó -
üzletember Klapka György betörés biztosító rablás per fizetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hiába fizette Klapka György 15 évig a milliós biztosítási összeget, mégsem akar neki fizetni a biztosítója üzlete kirablása után. Az üzletember ezért jogi útra tereli az ügyet.

Kalpka György Vámház körúti üzletét még januárban, fényes nappal három férfi egy hatalmas sziklatömbbel betörte, majd hatmillió forint értékben loptak el ékszereket a dolgozók és járókelők szeme láttára. Bár a betörők menekülés közben szétszórták a zsákmányt, így is 2,6 millió forint értékű ékszert sikerült elvinniük, a biztosító mégsem fizet – írja a Blikk.

Forrás: Facebook/Ulpius-ház Könyvkiadó

„Azért nem akarnak fizetni, mert a páncélüveg mögé nyitás előtt kirakott ékszereket nem védte acélrács. Érthetetlen, hiszen egyetlen ékszerbolt kínálatát sem látják a vevők! Ha a sűrű rács mögé dugdosnánk az apró fülbevalókat, gyűrűket, a lyukakon kellene kukucskálniuk az árut. Éppen nyitás előtt voltunk, a kollégák már kipakolták az ékszereket a kirakatba, ezért felhúztuk az automata rácsot, ahogy mindennap ilyenkor. Csak a zárási időben kell lehúzva tartani a kirakati védőrácsot" – méltatlankodott Klapka, akinek elege lett az akadékoskodásból, perre megy a pénzéért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.