Damu: A nőverés emblematikus figurája lettem, és nem félek Vajnáéktól

Fotó: Margitay Klára/Life.hu -
bosszú Damu Roland nőverés könyv Palácsik Tímea
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem egy megtört, kissé óvatosabban nyilatkozó, börtönviselt színésszel találkoztunk Damu Roland Igazság című, leleplezőnek szánt könyvének bemutatóján. Egy mindenfelé vagdalkozó, túlzottan is magabiztos, szépen kikerekedett férfi próbálja az igazát bizonyítani, ha már a bíróság nem hitt neki, és négy és fél év börtönre ítélte.

Könyvbemutatóján Damu nem éppen hízelgő szavakkal illette Palácsik Timit, egykori munkaadóját, a TV2-t, csak két elcsattant pofonról beszélt, és az őt továbbra is istenítő, az ártatlanságában biztos rajongókról, akik mindenhol megölelik. És a bírósági eljárás anomáliáiról, hogy a sikersorozat szerepét csak muszájból vállalta el, mert kellett neki a pénz.

Fotó: Margitay Klára/Life.hu

A nőverés emblematikus figurája lettem, ezt kikérem magamnak. Muszáj beszélnem Palácsik Tímeáról, akivel két év három hónapig együtt éltünk. A múltjáról semmit sem tudtam, kapcsolatunk másfél évében derült ki több turpisság. 2011-ben embercsempészetért próbára bocsájtották, és ennek következménye, hogy én börtönbe kerültem. Igen, jól értik, ennek a következménye. Hogyan fordulhatott elő, hogy az a bírónő, aki később egy show-műsorban vállalta a nevét, Sz. Noémi, aki engem első fokon 6 évre ítélt el, hétfőn mérte rám az ítéletet, és szerdán, két nap múlva már nem volt bírónő. Majd két hét múlva elment Hajdú Péter műsorába nyilatkozni egy nem jogerős ítéletről. Vagy az, hogy a pszichiátriáról egy héttel korábban elvittek a rendőrök, mint ahogy a büntetés-végrehajtásiba való bevonulásom szólt volna. Számtalan igazságtalanságot tudok még felsorolni” – kezdett bele Damu, aki elárulta, több mindenkinek is nekiment a könyvében, melyet újdonsült felesége írt.

Fotó: Margitay Klára/Life.hu

„Ezzel azt szeretném érzékeltetni, hogy a könyvemben nem kizárólag a szüleimmel, a politikai és jogrendszerrel vagy saját magammal bánok kemény kézzel, de a kollégáim azon részével is, akiket fél tehetségűnek tartok, és nem érzem őket színésznek, inkább celebecskének. Továbbra is sérelmezem, hogy 2010 novemberében robbant ki az ügy, és a TV2 már akkor kirúgott engem, amikor még a vallomásomat sem tettem meg. Rendőrségi fogdába kerültem, és egy hétig előzetes letartóztatásban ültem. Amikor kijöttem, azt vettem észre, hogy az összes színházi szerepemről lecseréltek, mert a Damu név már nem csillogott olyan fényesen, a szinkronmunkáim megszűntek. A TV2, amelynek 6 évig húztam a szekerét, voltam bohóca, sármos rosszfiúja, arca, főműsoridőben porig alázott” – folytatta sérelmeit Damu, akihez az utca embere nem fordult ellenségesen.
„Amikor kijöttem az előzetes letartóztatásból, az emberek megállítottak az utcán, megöleltek, megpusziltak, és biztosítottak róla, hogy tudják, hogy ez nem igaz. Biztattak, hogy tartsak ki, és mellettem állnak. Emberek integettek nekem villamosról és buszról, az utcán skandálták, hogy hajrá, Roli, veled vagyunk! Az emberek ennyire hülyék lennének? Most, három év után, amikor kijöttem a börtönből, ahol ártatlanul ültem, naponta 20-szor állítanak meg idősek, fiatalok, kezet fognak, megsimogatnak, beszélgetni akarnak velem, gratulálnak, hogy kibírtam. Tényleg tévednének?

Fotó: Margitay Klára/Life.hu

Pontosan miattuk született meg ez a könyv. Azt gondolom, hogy tisztázni kellett, hogy Damu nem egy bohóc, nem egy sorozatsztárocska, nem egy ripacs, hanem egy művészember. Aki Latinovits Zoltán, Vlagyimir Viszockij írásain és versein nőtt fel, aki számtalanszor szerepelt színházakban. Mindemellett abszolút pénzkereseti forrásként elvállaltam, hogy 6 évig a Jóban, Rosszban sorozatban szerepelek, ugyanis a színészek rendkívül nehéz anyagi helyzetben élnek. Muszáj volt ilyeneket elvállalni. Nem mentegetni akarom magamat, de annak idején én is elleneztem. De amikor megunja az ember, hogy nem tudja a csekkjeit befizetni, és nem tud egy normális ruhát venni magának, akkor erre kényszerül” – áradt a szó Damuból, aki már a könyve folytatását tervezi, és nem tart Vajnáék bosszújától.

Feleségével, Damu Edina Monával, a könyv írójával Fotó: Margitay Klára/Life.hu

„Nem félek, mert azt gondolom, hogy az Isten mindig mellettünk van, és mellettünk lesz. Az óvodában játszottunk olyat, hogy »bibi, nekem piros az autóm; bibi, az én apukám ilyen erős...« Én meg azt mondom: bibi, megjelent a könyvem Igazság címen. El lehet olvasni, akit érdekel, akit pedig nem, az ne vegye meg. Egyáltalán nem félek, már csak azért sem, mert a könyvemben, amit leírok, mindent elmondtam a másodfokú bíróság nyílt tárgyalásán. Ha a Vajna és Palácsik pereskedni szeretnének, nosza, rajta! Minden egyes dologra, ami le van írva, van hat tonna bizonyítékom, és tanúim, akik örömmel jönnek tanúskodni. Egy új pernek azért örülnék, mert akkor a bíróság kénytelen lenne lefolytatni a bizonyítási eljárást. Végre meg kellene hallgatnia a koronatanút, és figyelembe vennie mindkét poligráfos vizsgálat eredményét, amely, ha terhelő lett volna, és nem mellettem szól, akkor valószínűleg számított volna, de így, hogy enyhítő körülmény lett, nem vették figyelembe. Szóval nem feltétlenül félek, annak ellenére, hogy a kormánybiztos úr állítólag két ügyvéddel és nagyítóval nézi át minden szavamat, mit írtam. Innen üzenem, jól teszik, végezzék a munkájukat lelkiismeretesen, sok sikert kívánok hozzá. A könyvet négy profi szakember nézte át.”

Az este, ami miatt 4 és fél év börtönt kapott Damu Roland (18+)http://www.life.hu/bulvar/20150528-damu-roland-konyveben-leirja-az-estet-vajna-timeaval-amely-miatt-bortonre-itelte-a-birosag.htmlSzeretkeztek, majd csúnyán összeverték egymást – legalábbis Damu Roland szerint, aki többek közt így írja le botránykönyvében az egykori Palácsik, ma Vajna Tímeával együtt töltött utolsó estét, amely miatt végül letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság.TV + BulvárOrigoOlyat tett, hogy ismét börtönbe kerülhet Damu - Kihúzhatja a gyufát Andy Vajnánál http://www.life.hu/bulvar/20150528-damu-rolnad-egykori-sorozatszinesz-konyve-annyira-botranyos-hogy-akar-ismet-bortonbe-kerulhet.htmlÁll a bál Damu Roland szaftosan megírt könyve miatt. Nem tudni, a színész jól átgondolta-e minden szavát, mert könnyen újra bajba kerülhet.TV + BulvárMTI/Lakatos PéterAz Irigy Hónaljmirigyes Varga Győző felesége kiakadt: "Damu hazugságokat állít"http://www.life.hu/bulvar/20150527-az-irigy-honaljmirigy-tagja-szerint-damu-roland-hazudik.htmlDamu Roland önéletrajzi könyvében tálal ki szörnyű gyerekkoráról, korábbi botrányairól és Vajna Timivel való kapcsolatáról is. Varga Győző, az Irigy Hónaljmirigy tagjának felesége kiakadt. Szerinte hazugságokat állít Damu. TV + BulvárMTI/Lakatos PéterDamu Roland az egykori Hal a tortán-beli botrányáról vallott: "Hergeltek, és én egy idő után, főleg az alkohol hatása alatt, igazi balhét kreáltam"http://www.life.hu/bulvar/20150527-damu-roland-az-egykori-hal-a-tortan-beli-botranyarol-vallott-konyveben-az-igazsagban.htmlA TV2 Hal a tortán-jában elhíresült estét is megemlíti önéletrajzi könyvében Damu Roland. A színész arról ír, miért volt ideges azon a bizonyos napon, és hogy miért öntött fel a garatra.TV + Bulvár--"Úgy k*rta anyámat, hogy rengett a fal" - Damu Roland újabb brutális, őszinte vallomása (18+)http://www.life.hu/bulvar/20150526-damu-roland-ujabb-brutalis-oszinte-vallomasa-anyjarol.htmlBrutális őszinteséggel, kendőzetlen stílusban ír Damu Roland gyerekkori traumáiról önéletrajzi könyvében. TV + BulvárMTI/Lakatos PéterDamu hálás Palácsiknakhttp://www.life.hu/bulvar/20150520-damu-roland-szinesz-akinek-hamarosan-megjelenik-a-konyve-harom-ev-borton-utan-halas-palacsik.htmlÚgy tűnik, kezdenek jóra fordulni a börtönből nemrég szabadult Damu Rolandnak és feleségének, Edina Monának az élete. Az asszony egykori adminisztrátorból lassan profi író lesz, a színésznek pedig egyre több a munkája.TV + BulvárOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.