Mérai Katát megrázta a koraszülöttosztályon eltöltött pár nap

rtlklub.sajtoklub.tv -
koraszülés Mérai Katalin Barátok közt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Olyan mély nyomott hagyott a koraszülöttosztály élete a Barátok közt sztárja, Mérai Kata életében, hogy komoly támogatója lett minden, koraszülöttekkel kapcsolatos kezdeményezésnek.

Nem véletlenül állt a koraszülötteket segítő rendezvény mellé a Barátok közt színésznője. Saját kisfia is eltöltött pár napot a koraszülöttosztályon, ez mély nyomot hagyott benne.

Bálint is eltöltött néhány napot a koraszülöttek között, igaz őt bálnának becézték a saját 2880 grammjával. A régi MÁV-kórház épületében koraszülöttként, 34 és fél hétre született, és bár a súlya és a méretei alapján nem került volna az osztályra, légszomja lett, és ezért jobbnak látták, ha pár napra inkubátorba kerül a koraszülöttosztályon. Infúzióra tették pár napig és szerencsére gyorsan túljutottunk a krízisen maradandó károsodáson nélkül. Viszont az osztályon végignéztem, hogy micsoda embert próbáló energiával léteznek ezek az orvosok, nővérek. A nővér annyira tudja, hogy mit kell csinálni, hogy tökéletesen ellátja a tenyerében elférő csecsemőt, amíg az orvos oda nem ér. Megismerkedtünk egy anyukával, aki naponta bejárt a babájához. A kislány, Nóri 370 grammal született a 21. hétre. Amikor először odajött hozzám az anyuka, hogy megmutatná a babáját, elkezdtem zokogni, amikor megláttam ezt a csöpp kis testet. Iszonyú pici volt, egy kis manó, akit teljesen betakart egy pelenka. Elnézést kértem a könnyeimért, mert nekem kellett volna erőt adnom neki, nem is értettem, ő hogyan bírja ki. Azt válaszolta, hogy tudja, hogy minden rendben lesz, ez ad erőt neki. Azóta is tartjuk a kapcsolatot, a baba egészséges, mozgékony kislánnyá cseperedett" – emlékezett vissza a színésznő, aki akkor elhatározta, hogy ahol tud, segíteni fog a koraszülötteket kezelő intézményeknek.

rtlklub.sajtoklub.tv

„Mi még egy jól felszerelt koraszülöttosztályra kerültünk, de sajnos kevés ilyen intézet létezik hazánkban. Például a pécsi kórház koraszülöttosztálya nincs ilyen helyzetben. Ha például koraszülött baba jön a világra, akkor speciális mentő viszi a mamát és a babát a legközelebbi koraszülöttosztályra, például Kaposvárról Pécsre. Sajnos itt az osztály nagy nehézségekkel küzd, a babák szűkölködnek ruhákban, a felszereléseket, injekciós tűket az osztályon dolgozók veszik meg. Minden apró segítség, adomány sokat jelent nekik, és ezért a kaposvári Városligetben koraszülött baba-mama találkozót szerveznek a hétvégén a támogatásukra gyerekprogramokkal, ahol én is részt veszek" – mondta a színésznő.

A monacói hercegi pár is megcsodálja Magyarország szépe indulóit!http://www.life.hu/bulvar/20150605-a-monacoi-hercegi-par-is-megcsodalja-magyarorszag-szepe-induloit-egy-divatbemutaton-monacoban.htmlBemutatták a Magyarország szépe verseny indulóit! Kétezer jelentkezőből kiválasztották azt a 21 lányt, akik indulnak a Magyarország Szépe, azaz Miss World Hungary címért. Őket a monacói hercegi pár is meg fogja csodálni egy különleges divatbemutató keretében Monacóban, ahová meghívták a lánycsapatot.TV + BulvárFotó: Polyák Attila - OrigoKoós Réka elfecsegte, hogy egy vitorláson foganthttp://www.life.hu/bulvar/20150604-koos-reka-elfecsegte-hogy-egy-vitorlason-fogant.htmlKoós Réka meglepő beismerést tett az I. Kékharisnya vitorlásverseny sajtótájékoztatóján.Szülei kényes titkot osztottak meg vele fogantatásával kapcsolatban.TV + BulvárOrigoVízre szállnak a Jóban Rosszban színésznői! Ebből mi lesz?http://www.life.hu/bulvar/20150604-vizre-szallnak-a-joban-rosszban-szinesznoi-a-kekharisnya-amator-vitorlasversenyen.htmlAz I. Kékharisnya regattán a gyakorlott vitorlázó, Koós Réka és a Jóban, Rosszban csapatának vagány, de a vitorlázásban amatőr hölgyei is vízre szállnak! Izguljunk értük, vagy valahogy csak elevickélnek Balatonföldvárról Balatonfüredre?TV + BulvárFotó: Zsigmond László/Life.huOrbán Ráhel kiosztotta Demcsák Zsuzsáékathttp://www.life.hu/bulvar/20150605-orban-rahel-a-miniszterelnok-lanya-kiosztotta-demcsak-zsuzsat-es-karasz-robertet-a-tv2-mokka.htmlÁll a bál a médiában Demcsák Zsuzsa és Kárász Róbert Mokkában nyújtott teljesítménye kapcsán, amikor is kiosztották Alekoszt. Most a miniszterelnök lánya is megírta véleményét az ügyről.TV + BulvárOrigoSarka Kata: "Igenis irigyeljenek!" - Hajdú exe negatív kommentekkel bombázzahttp://www.life.hu/bulvar/20150604-sarka-kata-tudja-hogy-irigylesre-melto-az-elete.htmlSarka Katát inspirálják, ha irigykednek rá, hiszen valóban irigylésre méltó az élete. Ráadásul sokszor tudja, hogy kik rejtőznek az álnevek mögött a Facebookon, akik gyakran beszólnak neki. "Az egyik Peti exbarátnője" - bökte ki. TV + BulvárOrigoMiley Cyrus babérjaira tör az énekesnő húgahttp://www.life.hu/bulvar/20150604-miley-cyrus-huga-noah-cyrus-gyonyoruen-enekel.htmlA botrányhősnő 15 éves húga is örökölte azt a zenei érzéket, amit Miley, és most meg is mutatta, milyen jól énekel.TV + Bulvár--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.