Futóversenyt rendeznek a repülőtéren – irány a futópálya

Forrás: Budapest Airport Zrt. -
futóverseny kifutópálya Ferihegy repülőtér Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Különleges élményben lehet részed, akárcsak a repülők, úgy suhanhatsz majd Ferihegyen.

Egyre többen regisztrálnak a Budapest Airport nagyszabású nemzetközi futóversenyére, a Runway Run-ra, amit idén szeptember 15-én rendeznek a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér erre az alkalomra lezárt 1. (13R/31L jelzésű) futópályáján. A jótékonysági futáson, amelyre már több mint harminc országból érkeztek nevezések, egy brit gyermek egészségügyi- és Magyarországon a fogyatékkal élő fiatalok „Suhanj Alapítványát" támogatják a résztvevők.

Forrás: Budapest Airport Zrt.

Idén már harmadik alkalommal rendezi meg a Budapest Airport az Európában is egyedülálló, Runway Run elnevezésű nemzetközi futóversenyét, amely az elmúlt években nagy sikert aratott a légiközlekedési szakmában. A Runway Run-on 5 és 10 kilométeres távon lehet indulni és van lehetőség váltófutásra is. A versenyen indulók között egyebek mellett a leggyorsabb légitársaság, a leggyorsabb repülőtér, a leggyorsabb repülési hatóság és más kategóriákban is osztanak díjakat.

Bár a Runway Run-on elsősorban a légiközlekedéshez köthető futók és csapatok részvételére számítanak, a nevezés nyitott számos más terület képviselői előtt is, hiszen például a tavalyi versenyen ott volt több budapesti nagykövetség, a nagy hazai autógyárak, bankok és más vállalatok képviselői is. Csak az Egyesült Államokból húsznál több futó indult, de szép számmal érkeztek versenyzők Nagy-Britanniából, Írországból, Lengyelországból és más európai államból is. A verseny résztvevői közül természetesen nem hiányozhattak a hazai sportélet kiemelkedő képviselői, így olimpiai bajnok vízilabdázóink és kajak-kenusaink is együtt futottak a hazai média sztárjaival és a neves újságírókból álló médiacsapatokkal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.