Harangozó Teri különleges hangja csendül majd fel a gyászszertartásán?

Forrás: MTI/Földi Imre -
gyászszertartás búcsú temetés dal Harangozó Teri
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 72. életévében elhunyt Harangozó Teri - kívánságának megfelelően - szülei mellett nyugszik majd Bátyán. A közkedvelt énekesnő rajongóira is gondolt a család, földi maradványaitól bárki elbúcsúzhat a budapesti Szent István Bazilikában. Vajon sikerül megtalálni egyetlen, a búcsúztatásához méltó dalát? A család keresi a felvételt.

Szeptember 8-án örökre elbúcsúzott rajongóitól Harangozó Teri, akinek - a család információ szerint - egy gyors lefolyású tüdőbetegség okozta a halálát. 1965-ben, a Ki mit tud? nevű vetélkedőn feltűnt énekesnő sohasem részesült állami kitüntetésben. Munkásságáért négy évvel ezelőtt egy civil szervezettől, a Tisztelet Társaságától kapott elismerést, ők vállalták búcsúztatását. A család elfogadta a segítséget, a méltó búcsú megszervezését a társaság szervezi és állja.

Forrás: MTI/Földi Imre

„Egy család számára már az hatalmas tragédia, ha elveszítik szeretett rokonukat. Érthető, hogy a saját fájdalmukra koncentrálnak, így nem várható el tőlük, hogy figyelembe vegyék a rajongók igényeit is, hogy ők is végső búcsút vegyenek kedvencüktől. Ezért ajánlottuk fel a segítségünket, hisz a civil rokonok nincsenek hozzászokva a nyilvánossághoz" – magyarázta Schmuck Andor, a társaság elnöke.

„Teri utolsó kívánsága az volt, hogy szülei mellett, a fővárostól százhúsz kilométerre lévő Bátyán nyughasson. Mivel hamvaitól nem csak a családja, hanem rajongói is végső búcsút szeretnének venni, szeptember 26-án, szombaton 10 órakor gyászmisét tartunk a budapesti Szent István Bazilikában. Itt tudnak majd a pályatársai és a civilek elköszönni tőle. Azt kérjük, hogy csak egy szál virággal érkezzenek Teri ravatalához, ezeket a gyászszertartás után átszállítják végső nyughelyére. Teri nagyon szerette a virágokat. Emlékszem, egyik fellépése előtt azt mondta, hogy „nem baj, ha a szervező nem biztosít ebédet, de legyen egy szép virágcsokor a színpadon”. A végső búcsút még nem tudjuk, hogy ki fogja mondani, és reméljük, hogy sikerül addigra megtalálni azt a dalt is, ami megfelelő lenne a megemlékezéshez. Miután egyházi szertartásról van szó, nem lenne illő valamely táncdalával búcsúzni. A rokonok említették, hogy Teri elénekelte egyszer valahol az Ave Mariát, most ezt a felvételt keresik. Méltó búcsú lenne, ha sikerülne megtalálni, és az ő csengő hangját hallva köszönhetnénk el tőle az emberek" - tette hozzá Schmuck.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.