Gesztesi Károly helyett nézőként érkezett fia ugrott be

Fotó: Zsigmond László/Life.hu -
színpad siker Gesztesi Máté Gesztesi Károly főszereplő premier
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hatalmas sikernek ígérkezett a Karinthy Színház Csalogány család című darabjának pénteki bemutatója, de mégsem az elvártaknak megfelelően alakultak a dolgok.

A szereposztás és a darab tartalma legalábbis garanciának tűnt, csakhogy több néző is csalódottan állt fel az előadás után. Sokan a Jacket alakító főszereplő, Gesztesi Károly miatt ültek be a nézőtérre, azonban éppen ő nem volt a helyzet magaslatán – írja a Blikk.

Fotó: Zsigmond László/Life.hu

„A művész úrral valami nem stimmelt az első részben. A pörgősnek ígérkező komédia mindvégig akadozott, hosszú perces szünetek voltak Gesztesi megszólalásai előtt, mintha nem jutna eszébe a szövege. Nekem valamiért a színész mimikája, mozgása is furcsa volt, aki szerint ­Voith Ági és Székhelyi József brillírozása, Bacsa Ildikó és Széles Tamás remek játéka azonban visszahozta a darab hangulatát arra a szintre, amit a nézők jogosan elvártak” – mondta egy néző a lap riporterének.

A Karinthy Színház bemutatói egyébként arról híresek, hogy negyedórás vastapssal ünnepel a végén a közönség, de most ez is elmaradt. Sőt a premierek után megszokott, most is meghirdetett partit sem tartották meg.

A színész állapota a továbbiakban is meglehetős izgalmakat okozott a színházban. „Gesztesi Károly titkárnője este hatkor jelezte, hogy a címszereplőnk nincs színpadképes állapotban, valamilyen vírusfertőzése van az orvosa szerint. Elfogadtam az indokot és a lemondást, megpróbáltam megoldást keresni, hiszen már gyülekezett a közönség. Károly fia, Gesztesi Máté, aki a darab zenei szerkesztője, szombat este csak nézőként érkezett, de kérésemre vállalta, hogy édesapja helyett a színpadra lép. Szövegkönyvvel a kezében ugyan, de bravúrosan ugrott be, megmentve az előadást. Az ifjabb Gesztesi is kitűnően zongorázott, de a többi színész és a súgónk is hozzájárult a megmentett darab sikeréhez” – mondta Karinthy Márton művészeti igazgató.

Gesztesi Károly becsajozott

A színész életmódváltásba kezdett, és állítólag a szerelem is betoppant az életébe, amiről egyelőre szűkszavúan nyilatkozik. Olvasd el a Life.hu cikkét!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.