Caramel: Kockázatos a visszavonulás, de ezt kell most tennem

Caramel alkotás visszavonulás család
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Caramel bejelentette, hogy visszavonul, és a jövőben az alkotói munkának és családjának szenteli az idejét. Hátrébb lép a médiából, talán sikerül befejeznie egy korábban elkezdett musical megírását, és csak a Life.hu-nak árulta el, hogy a gondolatait papírra veti, amiből akár könyv is születhet.

"Ez a 10 év egy pillanat alatt elment" – összegezte Caramel, aki rengeteget koncertezett, számos városba ellátogatott, és dalaival keresztbe-kasul bejárta az országot. Jubileumi koncertjén nem csak az elmúlt 10 esztendő zenei munkásságára tekint majd vissza, hanem a saját zeneisége jövőjéből is szeretne ízelítőt adni. Olyan dalokból szeretne többet írni, amelyek nem sémák és elvárások alapján készülnek, hanem amelyek belőle fakadnak. Alkotói szabadságra megy.

Forrás: Facebook/Molnár Ferenc Caramel Zenész/együttes

"A karrierem kezdetén gyakran vágták a fejemhez, hogy miért nem olyan zenét csinálok, mint valamelyik menő előadó, akinek a dalait folyamatosan játszák a rádiók. Én már akkor is a saját utamon szerettem volna járni, és a jövőben is ezt tervezem. Lehet, hogy kudarcokkal is ki lesz kövezve ez az út, de nem bánom, mert nem lehet máshogy. Azt csinálhatom, amit szeretek, és nem megalkuvóan, bármiféle elvárást kiszolgálva kell dalokat szereznem. Szeretnék a saját szememben hiteles maradni, hogy bele tudjak nézni a tükörbe. Az alkotói szabadságom alatt közelebb kerülhetek a közönséghez és a közösséghez. Keményebben fogok dolgozni, mint valaha, csak nem a tévé előtt, hanem a stúdióban ülve" – magyarázta döntését Caramel, aki átteszi a hangsúlyt az alkotásra.

"Egyszer csak megérzed a hiányát, hogy új dalokat írnál, de erre nincs időd, és akkor kell találni. Már nem volt időm, hogy leüljek, kidolgozzam, amit szeretnék zenével elmesélni. Pont az alkotásra jutott egyre kevesebb, ami a mozgatórugója mindennek. Eljött egy olyan pont, hogy a sok felkérés, koncert, tévés szereplés már egy teljes embert kívánt. Nem akartam belefásulni abba, hogy mindennap csak rohanok fellépni, hakni haknit követ. Hosszasan érlelődött meg bennem ez a gondolat, nem hirtelen döntöttem.

Nagyon nehéz döntés, nagy lemondás, de azt érzem, hogy bármennyire kockázatos is, ezt kell tennem

– mondta Caramel, aki szeretne valami újat adni, a háttérbe húzódva jobban elmélyülni a zenéjében.

Forrás: Facebook/Molnár Ferenc Caramel Zenész/együttes

„Nagyon sok dalt egyik koncertről a másikra tartva írtam meg a kocsiban, az anyósülésen pötyörésztem be a telefonba. Vittem a mobileszközöket, hogy az úton is tudjak dalokat komponálni és szövegeket írni. Tökre élveztem, de ez nem a legegészségesebb módja annak, hogy elmondd, amit gondolsz. Még akkor sem, ha az előző, eddigi kedvenc lemezem anyaga született meg ilyen szokatlanul. Persze ennek is megvan a varázsa, de elkezdtek tornyosulni olyan szerelmek, zenei kihívások, amikre szintén szerettem volna időt szakítani. Vágyom arra, hogy leüljek a zongora mellé, és ha kell, két napig csak pötyörésszek. Ne csak 10 dal szülessen, hanem 40, amiből tudok szelektálni 15 kiváló nótát. Úgy gondoltam, hogy itt az ideje visszavenni a fellépésekből és a médiaszereplésből. Ez egy súlyos lemondás" – tette hozzá a Megasztár felfedezettje, aki azt is elárulta, hogy nem csak zenében adná vissza érzéseit és gondolatait a rajongóinak.

"Még eddig titkoltam, de most bevallom, hogy elkezdtem egy könyvet írni. Pont ez a 10 éves jubileumi koncert indított el ezen a vonalon, hisz a rendező megkért, hogy szedjem össze az emlékeimet az életemmel kapcsolatban. Egyszerűen elkezdtek úgy feltornyosulni a gondolatok a fejemben, hogy óhatatlanul azt éreztem, hogy az a terápia számomra ebben a nagy rohanásban, hogy leírom az élményeimet. Ez nem egy önéletrajzi könyv, hanem csak gondolatok, amik velem történtek, amik foglalkoztattak a gyerekkoromtól a mai napig. Olyan dolgokat mondok el, amikről sohasem beszéltem, annyira bensőségesek, az életem meghatározó pillanatai. Írás közben egyre jobbakat kacagtam, gyakran meghatódtam. Észre sem vettem, hogy egymás után születtek a fejezetek, de fogalmam sincs, meg fog-e valaha ez jelenni " – árulta el Caramel.

Forrás: Facebook/Molnár Ferenc Caramel Zenész/együttes

"Az egyik dolog, amit megtanultam ebben a 10 évben, hogy az ember addig hozzon döntést, amíg dönthet. Amikor eljön a pillanat, hogy elveszted a döntés lehetőségét, és kezdenek összecsapni a hullámok a fejed felett, az nagyon rossz. Én a dolgok elébe megyek. Három dolog van, ami nagyon fontos a számomra: az egyik a családom, a feleségem és kislányom; a színpadi szereplés, az előadás; és az alkotás. Ezeket mérlegre kellett helyeznem, és hogy kettőbe tudjak energiákat csoportosítani, az egyikről le kellett, hogy mondjak. A családomnak mindenképpen több időt kell hogy szenteljek" – tette hozzá az énekes, aki büszkén viseli a karikagyűrűjét.

"Próbálom nem levenni, van, hogy benne alszom. Még szoknom kell, már egy hónapja van a kezemen. Ez egy új dolog, ráadásul nem vagyok ékszeres, nem hordok órát, nyakláncot, nem szeretem az idegen dolgokat a testemen. De a karikagyűrű egy olyan szép dolog, amit büszkén viselek, egy szimbólum, ami nekem fontos. Megtisztelem vele a feleségemet."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.