Így néznek ki ma a Rómeó és Júlia sztárjai

Forrás: Photo12 / AFP -
rendező Rómeó és Júlia Shakespeare színész dráma filmadaptáció szereplő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Immár 47 éve, hogy az egzotikus szépségű Olivia Hussey és filmbéli partnere, Leonard Whiting feltűnt a klasszikus Shakespeare-dráma 1968-as filmadaptációjában.

Mind a közönség, mind pedig a filmszakma hatalmas rajongással fogadta Franco Zeffirelli Rómeó és Júlia című filmjét 1968-ban, amelynek főszerepét az akkor mindössze 16 éves Olivia Hussey és a 17 éves Leonard Whiting játszotta.

Forrás: Photo12 / AFP

Mint a TV Go írja, a rendező a forgatást megelőző hetekben sokat beszélgetett a két fiatallal, hogy egymásra hangolódjanak és megértsék a Shakespeare-dráma lényegét. Zeffirelli számára a nászéjszakát követő ébredés felvétele okozta a legtöbb problémát, amelyben mindkét színész meztelenül szerepelt.

Forrás: Origo

Ehhez, mint utóbb kiderült, különleges engedélyt kellett kérni Olivia Hussey miatt, hogy félpucéran szerepelhessen a filmben. A Rómeó és Júliát végül 4 kategóriában jelölték Oscar-díjra, Olivia Hussey játékát pedig Golden Globe-bal jutalmazták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.