Életveszélyes kalandon van túl a Megasztár felfedezettje, Mujahid Zoli

Forrás: Facebook/Mujahid Zoli -
szakadék Machu Picchu életveszély utazás vonat busz tornádó sztrájk Mujahid Zoli
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az énekes nemrég tért haza dél-amerikai útjáról, ahol majdnem lecsúszott a világ hét csodája között számon tartott Machu Picchu meglátogatásáról, mert tüntetés tört ki a városban, ahonnan indultak.

Mujahid Zoli egy kisvárosból indult volna a Machu Picchuhoz, ám éppen aznap az összes utcát elbarikádozták sztrájkolók, akik szerettek volna nyomást gyakorolni a vezetőkre, mert azok privatizálni akarják a Machu Picchut. Sok turista teljesen kiborult, mert rájöttek - mivel a vonatok nem indultak -, hogy lemaradtak a világ hét csodája között számon tartott egyik hegycsúcs megtekintéséről. Az énekesnek azonban szerencséje volt, mert a túravezetője szerzett egy kisbuszt, és bár életveszélyes utazással, de elérte a célját.

Forrás: Facebook/Mujahid Zoli

„A vonattal 45 percesnek szánt utunk így félnaposra sikeredett, mert hegyen-völgyön át zötykölődve mentünk. A rutinos sofőrnek köszönhető, hogy eljutottunk az úti célunkig, de be kell vallanom, sokszor rettentően féltem, mert órákon át hatalmas szakadékok szélén lavírozott a buszunk, és hajszálon múlt az életünk. A kacskaringós utak a gyomrunkat is kikészítették. A kalandos buszút során egy folyó is szegélyezte az utunkat, de szerencsére nem volt mély, és amikor a sofőrünk látta, hogy egy másik autó simán áthalad az átfolyáson, mi is folytattuk az utunkat" – mesélte Zoli, aki akkor sem nyugodhatott meg, amikor elérték a várost, a Machu Picchuhoz közel.

„Sajnos nem örülhettünk, amikor megékeztünk, mert egy kísértetváros teljesen kihalt utcái fogadtak. Mint kiderült, pár órával azelőtt egy hatalmas tornádó pusztított a városban, és sehol nem volt áram, meleg víz. Szerencsére egy hotelbe beengedtek minket, ahol picit pihenni tudtunk, aztán indultunk is, és bár egyáltalán nem voltunk benne biztosak, hogy a vonat elindul, végül az idegenvezetőnknek köszönhetően sikerült jegyet venni, és eljutottunk a Machu Picchura. Természetesen a misztikus hegy látványa mindenért kárpótolt minket, de visszagondolva, nem biztos, hogy még egyszer bevállalnám azt az életveszélyes szakadékokkal szegélyezett utazást" – mondta Zoli.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.