"Ez az évem látványos volt" - Serena Williams 2015 sportembere

sportember tenisz Serena Williams
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az amerikai Sports Illustrated magazin hétfőn nyilvánosságra hozta, hogy a női teniszezők világranglistáját vezető Serena Williamset választották a 2015-ös év sportemberévé.

Az indoklásban szerepel, hogy a 34 éves amerikai játékos a sportág legidősebb világelsője a nők között. Idei 56 mérkőzéséből annak ellenére 53-at megnyert, hogy számos sérülés hátráltatta. A magazin kiemeli, hogy harmincéves kora után is pályafutása csúcsán van - írja cikkében az Origo.

Forrás: Annie Leibovitz/Serena Williams

"Fantasztikus jelöltek voltak idén a díjra, de ő volt rá a legérdemesebb, hiszen csodálatos évet produkált. Serena esete szinte egyedülálló, hiszen nemcsak korosztálya, hanem minden idők egyik legjobb teniszezője és napjaink egyik legnagyszerűbb sportembere" - mondta a Sports Illustrated egyik vezető szerkesztője, Paul Fichtenbaum.

A fiatalabb Williams nővér már második éve vezeti folyamatosan a világranglistát, ezt az esztendőt pedig egymást követő három Grand Slam-torna megnyerésével kezdte. Wimbledoni sikere után már csak egy győzelem választja el a pályafutása során egyesben 22 GS-tornát nyerő német Steffi Graf rekordjának beállításától.

A magazin kiemeli, hogy Williams fontos üzenetek kommunikálására használja a nyilvánosságot: rendszeresen szót emel a faji megkülönböztetés ellen, illetve a nemek közötti egyenlőség mellett, de azt is hangoztatja, hogy világszerte szükség van az oktatáshoz való hozzáféréshez.

Serena Willams Forrás: AFP/Getty Images/Grant Lamos IV

Demonstratív véleménynyilvánítás volt részéről, hogy 2001 után idén ismét részt vett az Indian Wells-i tornán. Tizennégy évvel ezelőtt a közönség gúnyolódása és a családtagjait erő rasszista gyalázkodás miatt döntött úgy, hogy többé nem indul a versenyen. A visszatérést pályafutása legnagyszerűbb pillanatának nevezte.

"Mindig mindenki azt kérdezte, mi volt karrierem legjobb pillanata. Erre én mindig azt válaszoltam, hogy még nem jött el, de azt hiszem, most megtörtént. Megható volt, amikor visszatértem Indian Wells-be és játszottam. Megkönnyebbültem tőle" - mesélte Serena Williams.

Kapócs Zsóka helyretette az arcával visszaélő csaló prostithttp://www.life.hu/sztarok/20151216-kapocs-zsoka-felhivta-az-arcaval-visszaelo-csalo-prostit.htmlEgy örömlány Zsóka képével hirdette magát, amit a színésznő nem hagyott annyiban: felhívta őt telefonon, hogy helyretegye a dolgot. TV + SztárokFotó: Hámori Zsófia/Life.huKomoly fogadást veszített el Sebestyén Balázs: Megkopasztják!http://www.life.hu/sztarok/20151216-sebestyen-balazs-musorvezeto-kopasz-lesz.htmlAhogy a Life.hu is beszámolt róla, Sebestyén Balázs nagy téttel kötött fogadást Rákóczi Ferivel. TV + Sztárok--BulvárRap: "Kelemen Annának az a baja, hogy nincs aki rakja..."http://www.life.hu/sztarok/20151216-bulvarrap-kelemen-anna-ganxta-zolee-ordog-nora-es-gaspar-gyozo.htmlA Life.hu rappere, Hegyi Roli ezen a héten sem hagy titeket a legfrissebb sztárhírek nélkül. Rímekbe szedve elmeséli, mi történt a hírességekkel az elmúlt néhány napban.TV + SztárokOrigoTolvai Reni: "Szívesen vokálozom Andrásnak"http://www.life.hu/sztarok/20151215-tolvai-reni-szivesen-vokalozom-andrasnak-mondta-a-dal-sajtotajekoztatojan.htmlAhogy arról korábban a Life.hu beszámolt, Tatár Csilla visszatér A Dal műsorába és Harsányi Levente oldalán újra szebbnél-szebb ruhakölteményekben bűvöli majd el a nézőket és a színpadra álló énekeseket. A zsűriben viszont nagy változások történtek, hiszen egyedül Pierrot maradt a tavalyi gárdából, aki mellett Zséda, Freinreisz Károly és Both Miklós foglal majd helyet.TV + SztárokFotó: Marton Szilvia - OrigoKállay-Saunders András: "Nem Reni ellen versenyzek!"http://www.life.hu/sztarok/20151215-kallay-saunders-andras-nem-reni-ellen-versenyzek-interju-az-enekessel.htmlAhogy arról korábban a Life.hu beszámolt, Tatár Csilla visszatér A Dal műsorába és Harsányi Levente oldalán újra szebbnél-szebb ruhakölteményekben bűvöli majd el a nézőket és a színpadra álló énekeseket. A zsűriben viszont nagy változások történtek, hiszen egyedül Pierrot maradt a tavalyi gárdából, aki mellett Zséda, Freinreisz Károly és Both Miklós foglal majd helyet. TV + SztárokFotó: Marton Szilvia - OrigoZsédát rémálmából ébresztették a Dallalhttp://www.life.hu/sztarok/20151215-zsedat-remalmabol-ebresztettek-a-dallal-aztan-minden-jora-fordult-hiszen-o-lett-a-dal-2016.htmlAz énekesnő megálmodta, hogy ott lesz az Eurovízión, de szerencsére a rémálomból a valóságban csupa jó sült ki. TV + Sztárok--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.