Ezer Lámpás Éjszakája Kárász Róbert TV2 interjú Mokka Törőcsik Mari jótékonykodás stílus Fogadj Örökbe Egy Macit
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A TV2 Mokka műsorvezetője érdekes személyiség, hiszen a csipkelődős, pikírt műsorvezetői álarc mögött, egy jószívű és kedves ember bújik meg, akivel jótékonykodásról és megosztó stílusáról beszélgettem.

Bevallom, bennem is volt egy kis fenntartás Kárász Róberttel szemben, hiszen őt az emberek vagy nagyon szeretik, vagy egyáltalán nem kedvelik. A műsorvezető állítja, hogy aki ismeri őt személyesen, az tudja, ha meg is bánt valakit szókimondó stílusával, utána egy simogatást is kap a buksijára. Robival jótékonysági maciárverésről és egy rá váró hatalmas kihívásról beszélgettem.

Fotó: Marton Szilvia/Origo

Hogyan indult a Fogadj Örökbe Egy Macit kezdeményezés, ami egyértelműen a te nevedhez fűződik?
„2012-ben a Fogadj Örökbe Egy Macit figyelemfelkeltő programnak indult, hogy a munkáltatók minél több megváltozott munkaképességű embert foglalkoztassanak. Majd az első macis kampány sikere után eldöntöttem, hogy amint lesz rá lehetőségem, létrehozok egy munkahelyet, ahol fogyatékossággal élő emberek dolgoznak. 2013-ban már körvonalazódott a fejemben, hogy talán egy kávézóval kellene indulni.

Fotó: Marton Szilvia/Origo

Fogadj Örökbe Egy Macit

A Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítvány minden évben ismert emberek maciját bocsátja árverésre. Kárász Róbert olyan művészektől, sportolóktól kér macit, akik valós teljesítmény alapján váltak példaértékűvé. Az összegyűlt pénzből Robi olyan munkahelyet hoz létre, ahol fogyatékkal élők dolgozhatnak.

Úgy tudom, még jó pár jótékonysági projektben benne vagy.
Így van, ezeknél mind fontos volt számomra, hogy saját ötlet legyen. 2011-ben indítottam el az Ezer Lámpás Éjszakáját, ami az eltűnt gyermekekkel foglalkozik, ismert és sikeres programmá nőtte ki magát, több nemzetközi díjat is kapott. 2012-ben következett a Fogadj Örökbe Egy Macit elindítása és a Kapunyitási Pánik program, ami pályakezdő fiataloknak szól, aztán jött a Mol Motoros Family, amelynek keretén belül éppen a napokban adtunk át két tonna adományt és 30 számítógépet a Nagycsaládosok Országos Egyesületének és a Cseppkő Utca Gyermekotthon lakóinak. Tavaly pedig elindult a „3 jó cselekedet" , ami egy pályázathoz kapcsolódó díjátadó rendszer. Ide olyan cégek jelentkezését várjuk, amelyek egy év alatt legalább három jó cselekedetet hajtottak végre.

Fotó: Marton Szilvia/Origo
Fotó: Marton Szilvia/Origo

Nagyon sok mindennel foglalkozol, hogyan kapcsolsz ki, van időd pihenni?
Zűrös, nehéz éven vagyok túl, fizikailag, szellemileg megterhelt az elmúlt időszak. Kikapcsolni úgy tudok, hogy hetente két-három alkalommal sportolok. Ha ezt nem tenném meg, akkor a bennem felgyülemlett stressz már hazavágott volna. Muszáj időnként kiengednem magamból a gőzt, hiszen ott vannak a szeretteim.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.