Amy Winehouse édesanyja: "Nem volt olyan pillanat, hogy ne lett volna benne kábítószer"

Forrás: AFP/Jeff Pachoud -
édesanya drog önpusztítás szervezet Amy Winehouse kábítószer
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Janis Winehouse szerint lánya egy titokzatos betegséggel küzdött, utolsó napjaiban pedig teljesen kifordult magából.

Megvágta az arcát, elnyomta rajta a cigarettáját, kiestek a fogai és annyira vékony volt, hogy szinte átszúrták a csonjai a bőrét - így emlékszik vissza Amy Winehouse utolsó napjaira édesanyja, Janis, akinek nemrég jelent meg Loving Amy című memoárja lányáról.

Forrás: AFP/Jeff Pachoud

Janis, aki Hurrikán Amynek becézte gyermekét, azt itt írja többek között, hogy lánya annyira imádta az édességet, hogy gyermekkorában még lopni is próbált belőlük egy zsidó ünnepnapon a zsinagógából. Vélekedése szerint Amy az úgynevezett Tourette-szindrómával küzdött, ami miatt nem tudott uralkodni saját szavain.

Bár Janis nem tartja igaznak a vélekedést, miszerint lánya meg akart halni, saját bevallása szerint már kilenc éves korában észrevette, hogy szándékosan megvágta a karjait, és már ekkor nyomát mutatta a depressziónak. Az első nagy törést szülei válása jelenthette számára, majd 18 évesen elköltözött otthonról, később pedig megismerkedett férjével, Blake Fielder-Civillel, aki bevezette őt a drogok világába. Innentől pedig nem volt megállás.

Forrás: Getty Images/AFP/2008 Getty Images/Kevin Winter

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.