Bankja halottnak nyilvánította Fésűs Nelli párját, Vajtó Lajost

Fotó: Schmidt Barbara/Life.hu -
Vajtó Lajos halálhír Fésűs Nelly
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fésűs Nelly párját, érthető módon, igencsak felzaklatta saját halálhíre. Az ismert üzletemberben tényleg majdnem megállt az ütő, amikor az önkormányzat megindította a hagyatéki eljárást. Bankja ugyanis azt jelentette: Vajtó meghalt.

Furcsa hívást kapott az önkormányzattól Vajtó Lajos. A hagyatéki ügyintéző kereste az ereje teljében lévő édesapát, és azt kérdezte tőle, hogy él-e még - írja a Blikk. A banknak ugyanis egy szomszéd mondta azt, hogy Vajtó már nem él...

Fésűs Nelly és Vajtó Lajos Fotó: Schmidt Barbara/Life.hu

"Azt mondta, örül, hogy felvettem a telefont. Mondtam neki, hogy így szokás, ha valaki hív, fogadom, vagy ha nem tudom, később visszahívom - reagált Fésűs Nelly férje, akinek hamar elszállt a jó kedve, amikor kiderült, miért is keresik a hivatalból.

"Azt mondta az ügyintéző, örült, hogy én vettem fel a telefont, mert a legrosszabbra is felkészült, és tudja, hogy van egy pici kislányom, nagyon aggódott értünk. Na, így derült ki, hogy a bankom szerint meghaltam. Nem akartam hinni a fülemnek - taglalta elképedve Vajtó, akit még mindig felzaklat a történet.

Az üzletember számláját így mindenféle utánajárás nélkül megszüntették és értesítették az önkormányzatot is a szomorú hírről.

"Mérhetetlen dühre gerjedtem, és írtam nekik egy hosszú, nem túl megértő levelet. Erre válaszul azt kaptam tőlük, hogy az éves egyenleg-ellenőrzésnél nem találtak otthon, az egyik lakó pedig azt mondta, meghaltam" - magyarázta Vajtó, majd feltette a költői kérdést:

Fésűs Nelly családja Forrás: Facebook/Mokka

Felháborítónak tartja, a mondvacsinált magyarázatot, amiből egy szó sem igaz. Lajos a lapnak elmondta, még egy bocsánatkérést sem kapott a banktól, de legalább az­óta újra él a számlája, és hozzáfér a pénzéhez is.

"A vicc az egészben, hogy megszabadulni sem tudok tőlük, ha ki akarnám venni a pénzemet és felszámolni a számlámat, az jókora költséggel járna. Még én fizessek nekik, amiért hibáztak? Nevetséges! Ha az önkormányzatnál nem olyan lelkiismeretesek, hogy felhívnak, élek-e még, akkor elindul a hagyatéki eljárás? Mondanom sem kell, hogy a családom hogy érezte magát" - tette hozzá a vélt megboldogult, majd lekopogta:

akinek a halálhírét keltik, az sokáig él.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.