Varnus Xavér végleg elhagyta Magyarországot

Fotó: Hajdú D. András -
Magyarország Varnus Xavér költözés Berlin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az orgonaművész felszámolta itthoni életét, és végleg Berlinbe költözött. Elárulta, hogy igen komoly indokai voltak a váltásnak.

Varnus Xavér leszámolt Magyarországgal, és áttelepült a német fővárosba. A művész azért is döntött a költözés mellett, mert rengeteg koncertjét nem fizették ki itthon - írja a Blikk.

Fotó: Hajdú D. András

Huszonöt év alatt nem sikerült az országnak eljutni oda, hogy valakinek a ledolgozott munkáját kifizessék. Sok koncertem honoráriumával évek óta tartoznak, összesen ötvenmillió forintnyi kintlévőségem van. A legrégebbi 14 éves - mondta a lapnak a művész.

Fotó: Schmidt Barbara/Life.hu

Ezen kívül a döntését megerősítette a komolyzenei világ etikátlansága. Varnus Xavér elmondása szerint nemcsak a könnyűzenei fesztiválokon divat a playback, ma már a komolyzenei koncerteknél is gyakori.

Forrás: Czeglédi Zsolt/MTI

Nem találta meg könnyen berlini otthonát, de végül a szerencse mellé szegődött és már be is rendezkedett új lakásába. Varnus szerint ott olcsóbb az élet, mint Magyarországon, ráadásul minden este a berlini dóm híres orgonáján gyakorolhat. Megtartotta budapesti garzonját is, hiszen havonta hazalátogat majd idős szüleihez. Fényűző kastélyát viszont a fiaira hagyta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.