Kállay-Saunders András: „Idén első helyezéssel lennék elégedett az Eurovíziós Dalfesztiválon"

A Dal 2016 Eurovíziós Dalfesztivál elődöntő Tolvai Reni Kállay-Saunders András énekes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az énekessel A Dalban való újabb megméretésről, esélyekről, fellépés előtti diétáról és arról is beszélgettünk, mivel idegesítik egymást párjával, Tolvai Renivel.

Kállay-Saunders Andrással egy hangulatos cukrászdában ültünk le beszélgetni, és bár éppen egy makacs betegséggel küzdött az énekes, ez egyáltalán nem látszott rajta. Az interjú közben a spanyol asztalszomszédaink, amikor észrevették Andrást, közös fotót kértek, és biztosítottak minket arról, tudják, ki mellett foglaltak helyett, ebből is látszik, hogy az Eurovíziós Dalfesztiválnak mekkora hatása van egy énekes karrierjére.

Kállay-Saunders András Fotó: Marton Szilvia/Origo
Fotó: Marton Szilvia/Origo

Erre jó esélyed van, hiszen a látványos testfestéssel és hatásos dallal az elődöntőben első helyen jutottál tovább a középdöntőbe, ráadásul idén már nem szólistaként....
Boldog voltam a zenekarommal, hogy a zsűri pozitívan értékelte a dalunkat, és ez a pontszámokban is megmutatkozott. Fontos nekem, hogy a zenekarommal lássanak a színpadon, hogy tudatosuljon a közönségben és koncertszervezőkben, hogy immár egy élő zenekar énekeseként működöm. Az elődöntőben nagyon izgultam, mert beteg voltam - még vagyok is -, és ez elvesz egy énekes önbizalmából, hiszen akadályoz a hangképzésben. Sajnálom, hogy a fellépésre készült, látványos testfestések nem voltak igaziak, mert azóta meztelennek érzem magam. El is határoztam, hogy ha lesz alkalmam, bevállalok egy tetoválást. A testfestés a dal szövegéhez stimmelt, ami arról szól, hogy úgy kellene élni az életünket, ahogy nekünk megfelel, és ne másoknak akarjunk megfelelni. A szimbólumok, amiket rám festettek, ezt erősítették.

Ki a legnagyobb ellenfeled? Sokan Freddie-t tartják esélyesnek, pedig éppen neki írtad a Mary Joe című dalt, ami hatalmas rádiós sláger lett.

Fotó: Marton Szilvia/Origo

Pároddal, Tolvai Renivel tulajdonképp ellenfelek vagytok A Dalban, ő mesélte nekem, hogy most minden erről szól otthon...
Együtt szoktuk nézni a versenyzők videóit, és arról is beszélgettünk, hogy biztosan ugyanabba a középdöntőbe tesznek minket, mert érdekes lehet, hogy párként egymás ellen versenyzünk, pedig nincs erről szó, mert teljesen más a zenei stílusunk.

Fotó: Marton Szilvia/Origo

Azt is nyilatkoztad valahol, hogy amikor otthon mindketten gyakoroltok, és énekhangtól zeng a ház, idegesítitek egymást.
Bosszantó, amikor a másik énekel, ez tény, ilyenkor mondjuk is egymásnak a magunkét. Zavaró, amikor ő is és én is gyakorolunk, ezért általában bezárkózom a fürdőszobába, és ott írom a dalaimat.

Fotó: Marton Szilvia/Origo

A Dal első elődöntője előtt szigorú diétát tartottál, erre miért volt szükség?
Két héttel a fellépés előtt egyáltalán nem ettem szénhidrátot, szinte csak halat és zöldségeket fogyasztottam, be kell valljam, pokoli volt. Számomra fontos, hogy a színpadi megjelenésem kifogástalan legyen, és a diéta abban is segít, hogy több energiám legyen a színpadon, amikor énekelek és mozgok. A műsor után, vasárnap hatalmasat lakmároztam, amit csak megkívántam, befaltam, majd aludtam egy nagyot.

Adának új állása vanhttp://www.life.hu/sztarok/20160210-pinter-adriennek-adanak-miutan-elkuldtek-az-rtl-klubtol-uj-allasa-van.htmlAz RTL Klub elbocsájtott műsorvezetője remek feladatot kapott, és örömmel tölti el, hogy egy egészen új területen is kipróbálhatja magát. TV + SztárokCserpes Laurát békák várták a fellépésénhttp://www.life.hu/sztarok/20160210-cserpes-laura-enekesnot-bekak-vartak-az-otozoben-az-egyik-fellepesen.htmlA Life.hu riportere arról faggatta az énekesnőt, mi történik a koncertjein a backstage-ben. TV + Sztárok--Világsztárokkal pózolt Szinetár Dórahttp://www.life.hu/sztarok/20160209-szinetar-dora-szineszno-vilagsztarokkal-pozolt-a-madame-toussauds-muzeumban-londonban.htmlA színésznő Londonban kapta lencsevégre többek között Daniel Craiget. TV + Sztárok--Ilyen bombanő volt Bódi Margóhttp://www.life.hu/sztarok/20160210-rekasi-karoly-ada-kern-andras-bodi-margo-bereczki-zoltan-a-life-bulvarrapjeben.htmlA Life.hu rappere, Hegyi Roli ezen a héten sem hagy titeket a legfrissebb sztárhírek nélkül, és rímekbe szedve meséli el, mi történt a hírességekkel az elmúlt néhány napban. TV + SztárokOrigoA 37 éves Katie Holmes úgy néz ki, mint egy tinédzserhttp://www.life.hu/sztarok/20160210-katie-holmes-37-eves-szineszno-ugy-nez-ki-mint-egy-tinedzser.htmlA színésznő esetében mintha visszafelé járna az idő. TV + Sztárok--Michael Schumacher még mindig a leggazdagabb sportolók egyikehttp://www.life.hu/sztarok/20160210-michael-schumacher-hetszeres-forma1es-vilagbajnok-meg-mindig-a-leggazdagabb-sportolok-egyike.htmlA hétszeres Forma–1-es világbajnok drága gyógykezelései ellenére sem csappant meg családja vagyona. TV + Sztárok--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.