környezetvédelem színész elefánt DiCaprio
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Most, hogy az Oscar-gála után DiCaprionak van ideje felszusszanni, a színész továbbra sem pihen, hanem minden energiáját a másik kedvenc foglalatosságába, a környezetvédelembe fekteti.

Az immár Oscar-díjas színész ezúttal a szumátrai elefánt szörnyű sorsára próbálja felhívni a világ figyelmét az Instagram-oldalára posztolt fotókkal.

Forrás: Instagram / Leonardo DiCaprio

"Az olajfaültetvények terjeszkedésével, és az esőerdők kiirtásával folyamatosan csökken az elefántok élőhelye, alapvető élelem- és vízforrása" - írta a színész a kép mellé.

A Leonardo DiCaprio Alapítvány helyi partnerekkel együtt támogatja a Leuser Ecosystem névre hallgató természetvédelmi körzetet, ami az utolsó hely a bolygónkon,

ahol a tigrisek, orrszarvúk és elefántok vadon élhetnek.

Képünk illusztráció Forrás: Flickr/Michael Allen Smith

Leo egyébként is nagyon komolyan veszi a környezetvédelmet, akár két film forgatása között is ellátogat olyan trópusi vidékekre, ahol az erdőirtás nem csak az ott élő állatokat, hanem már az egész bolygó ökoszisztémájának egyensúlyát is veszélyezteti.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.