Friss fejlemények a Rékasi-balesettel kapcsolatban - Kihallgatták az autóst

Fotó: Marton Szilvia/Origo -
baleset Barátok közt Rékasi Károly
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tizenegy hónap után végre megtörtént az első gyanúsítotti kihallgatás Rékasi Károly balesetének ügyében. Ahogy arról írtunk is, a színész közel egy év után sincs jól, nemrégiben ismét műteni kellett a lábát, több színházi és szinkronszereptől elesett, és jelenleg a Barátok közt stábjával sem forgat. 

A balesetet követően felmerült, hogy a Háros út és a Gyöngyszem utca kereszteződésénél Rékasi is hibázott, ha fékezés nélkül hajtott bele az autóba. A Bors azonban most úgy tudja, tizenegy hónapja, közel tucatnyi szakértő bevonásával folyó vizsgálatban gyanúsítottként nem őt, hanem az autóst hallgatták ki. Rékasi színésztársainak, barátainak ugyanis azt mesélte, ő csak tanú az ügyben.

Fotó: Marton Szilvia/Origo

"Az eljárás továbbra is folyamatban van, a rendőrség munkatársai egy főt hallgattak ki gyanúsítottként közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A folyamatban lévő nyomozás érdekeire tekintettel bővebb tájékoztatást nem kívánunk adni az ügyben" – írta a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya a napilap kérdésére.

Kártérítés

Ha bebizonyosodik, hogy valóban az autós volt a vétkes, egy jogerős bírósági végzéssel a kezében Rékasi sok millió forintos kártérítést igényelhet tőle. Balesete óta ugyanis jövedelme a töredékére esett vissza: elveszítette színpadi szerepeit, kényszerűen kiírták a biztos bevételt jelentő Barátok köztből, és számos szinkronszerepről is lecsúszott, például Tom Cruise-nak is új magyar hangot keresett a szinkronstúdió.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.