Kovács Ákos: "Szerintem rossz, ha a nők a munkaerőpiacon a férfiakkal kényszerülnek versenyezni: a legkiválóbb sportolónők se férfiakkal küzdenek a versenyeken"

Fotó: Bielik István - Origo -
interjú munkaerőpiac gender Kovács Ákos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hatalmas port kavart 2015 decemberében ezelőtt Kovács Ákos énekes véleménye, amely szerint a nőknek szülniük kell és gyereket nevelniük. Mondatát sokan szexistának tituláltál, Ákos jóideig nem szólalt meg a témában. Most megtette. 

"Tudomásom szerint egyetlen jegyet sem váltottak vissza (a Sportarénás koncert előtt volt az ominózus interjú) úgyhogy a károkozó szándék nem mondható maradéktalanul sikeresnek. Tavaly egyébként 170 ezer embernek zenéltünk a turné során, aztán decemberben kétszer is megtelt a Papp László Sportaréna a lemezbemutató koncertünkre. Közben a frissen megjelent Még egyszer című albumunk dupla platina lett. Ha van tanulsága ennek az esetnek, akkor az annyi, hogy a normális emberek vannak többen" - nyilatkozta Ákos a szombati Magyar Nemzetnek.

Fotó: Bielik István - Origo

"Aki veszi a fáradságot, és végignézi a 47 perces interjút, annak világos, hogy a kiragadott és sokat idézett mondat csupán annyit jelent, hogy szerintem rossz, ha a nők a munkaerőpiacon a férfiakkal kényszerülnek versenyezni: a legkiválóbb sportolónők se férfiakkal küzdenek a versenyeken" - magyarázza Ákos.

"A férfi- és női életszerepek témaköre mindenkit érdekel és mindenkit érint, így engem is. A véleményem - a valós, nem amit hegesztettek belőle - nem sértő és senkire nézve nem kötelező!" - tette hozzá az énekes

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.