ByeAlex: „Volt, akitől bekakáltunk”

Forrás: Facebook/ByeAlex -
Tóth Gabi X-Faktor Puskás Peti Gáspár Laci sírás ByeAlex válogató RTL Klub tehetség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az X-Faktor 2016-os évadának válogatója már ezerrel dübörög, így adott volt, hogy a mentorokat kérdezzük az első benyomásokról.

Hatalmas lelkesedéssel és lendülettel vágott neki a négy mentor, Tóth Gabi, Gáspár Laci, ByeAlex és Puskás Peti a tehetségek rostálásának. Mind a négyen nagyon elfáradtak, de megérte, mert állítják: már most gyöngyszemekre bukkantak.

Fotó: Hirling Bálint/Origo

„Az első két nap után hazaértem a barátnőmhöz, Angélához, és azt éreztem, alig tudom kinyitni a szemem, annyira fáradt voltam. A sok impulzus teljesen magával ragadott. Régebben azt hittem, ez egy tévéshow, és azért pörög mindenki, de most azt tapasztaltam, nem kell ahhoz élő adás, hogy mindenki a maximumot nyújtsa.

Amikor megláttuk a rengeteg jelentkezőt, és megéreztük annak a súlyát, hogy valódi sorsokról kell döntenünk,

és emberek a kezünkbe adták az életüket, ez egy inspiráló érzés, ami nem ereszt” – kezdte Puskás Peti, aki bevallotta, volt, hogy a lélegzete is elállt.

Forrás: RTL Klub

„Hihetetlen, de volt, aki bejött, és azt hittem, ki fogjuk nyírni, már éleztem a nyelvem. Aztán olyat énekelt, hogy tátva maradt a szánk, könnybe lábadt a szemem” – ecsetelte az énekes, aki szerint a mentorcsapatot bármennyire is kritizálják, nagyon jól működnek együtt.

„Mindig valaki viszi tovább a történetet, még ha kínos is a helyzet, humorral lehet könnyíteni rajta.

Bántani senki nem akarunk, de ki kell mondani, ha valaki nem jó, ha nem az X-Faktorba való.

Én is mindig a kritikából tanultam. Igaz, fiatalok vagyunk, de például anno én is egy tehetségkutatóban tűntem fel, azóta is járok castingokra, filmben, sorozatban szerepeltem. Tudom, milyen remegő lábakkal ott állni, és reménykedni, hogy fordítasz egy hatalmasat a sorsodon.

Tudom, milyen, amikor a tehetségkutatónak köszönhetően kétmillió ember néz, aztán jöhet egy mélypont, a gödör,

amikor azt hiszed, ennyi volt, vége a karrierednek, aztán onnan felállni és újra a csúcson lenni” – magyarázta Peti.

ByeAlex, akár egy gyerek, annyi figyelmet igényel, a stábtagok szemmel tartják, nehogy elkódorogjon a castingról.

Forrás: Facebook/ByeAlex

„Mindenki türelmes, és minden rezdülésünket figyeli, nem tudom, a többiek hogy érezték magukat, de én az utolsó csepp vízig mindent megkaptam, amit kértem.

Néha úgy éreztem magam, mint egy ovis gyerek. A hiperaktív alkatomat hamar megtanulta a stáb kezelni,

ugyanis én a szünetekben a boardomon gurulok, hogy az energiám megmaradjon, nem akarok egy percre sem leülni, mert akkor elfáradok. Ezt hamar észrevették, és figyelnek rám, hogy a stúdió környékén maradjak, mert kalandozó, felfedező típus vagyok, jellemző rám, hogy elkóválygok, elfelejtek mindent” – kezdte Alex, akit az utolsó etapban már csak Gáspár Laci szóviccei éltettek.

„Különösen Lacin éreztem, hogy elfáradt, mert elkezdett este 11 órakor szóvicceket mondani” – nevetett Alex, akit arról is faggattam, volt-e már katarzisélménye.

„Szerintem többes számban is mondhatom, hogy volt több olyan, akitől bekakáltunk, énekes és zenekar is” – jegyezte meg az énekes, aki a zsűriben különös jelenség.

„Az angol producerek azt mondták, én vagyok a »cool guys«, mert lazának tűnök, pimasznak.

Számomra ez a különbség nem szembetűnő, nem vagyunk sem szemetek, sem túl jó fejek. Mindnyájan reálisak vagyunk, és azt mondjuk el, amit gondolunk, ritkán fordult elő, hogy veszekedések voltak, és be kell látnom, ezekben a vitákban általában alul maradtam” – mondta Alex.

Gáspár Lacit lelkileg megviselte az első két nap, hiszen számára fájdalmas volt a reményteli jelentkezőket elutasítani.

Forrás: Facebook/ByeAlex

„Nagyon jól éreztem magam az első két válogatónapon, ugyanakkor megterhelő és fárasztó is egyben a mentorszerep.

Voltak olyan pontok, amikor lelkileg nehezen viseltem, hogy az emberek elénk tették a sorsukat.

Ott voltak a családjukkal és a nagy reményekkel, az álmukkal, és sajnos meg kellett nekik mondani, hogy nem az X-Faktorba valók.

Nem volt kellemes látni a csalódott arcokat, ezek a nehezebb részek.

Az érem másik oldala, amikor olyan tehetségekre bukkanunk, akiket hallgatva felemelő érzésben van részünk. Volt, aki nagy hatással volt rám, már vannak kedvenceim” – kezdte Laci, aki nem szeretne szigorú mentor lenni.

„Igazságos szerepet fogok betölteni a mentorszékben. Nem fogalmazom meg nyersen a véleményem, ha látom, hogy az rosszulesne valakinek, hiszen azzal nem segítek neki, inkább elviccelem ilyenkor a helyzetet” – magyarázta Laci.

Tóth Gabi, bár már nem először ül a mentori székbe, még most is van, aki meg tudja ríkatni.
„Katartikus élmény volt már a válogatás első két napja is, idén is vannak nagyon ígéretes tehetségek,

volt, akinél el is sírtam magam”

– mondta az énekesnő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.