Decker Ádám diéta Benedek Tibor család vízilabda-válogatott Manhercz Krisztián olimpia Varga Dániel RioLife2016 Zika-vírus edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A magyar vízilabda-válogatott olimpia előtti utolsó edzésén jártunk, ahol megcsodálhattuk a fiúk felsőtestét a medence szélén állva, majd diétáról, a család hiányáról és a Zika-vírusról faggattuk őket.

Benedek Tibor szövetségi kapitány dolga, hogy keményen fogja a fiúkat, és ezt is tette az utolsó hat hétben, amikor együtt edzett a magyar válogatott.

Benedek Tibor Fotó: Mudra László/Origo

„Nagyon odafigyelnek a játékosok a táplálkozásra, ebben több mint fél éve dietetikus is segít nekik.

Pontosan meg van határozva a fiúknak, hogy mit ehetnek, és mit nem.

Ebben a hat hétben, amikor együtt készülünk, tudjuk a legjobban kontrollálni az étkezésüket és az edzéseket" – kezdte Tibor, akit arról is faggattam, van-e a csapatnak mérkőzés előtti szertartása, és milyen reményekkel indulnak az olimpiára.

„Mindig vannak különféle összetartások, vagy a himnusz alatt, vagy a bemelegítésnél, ha a fiúk érzik, hogy egységes a csapat, akkor erősebb lesz a játék. Jó formában vannak a játékosok,

szeretnénk dobogón állni az olimpián."


Varga Dániel bevallotta, érezni fogja családja hiányát, hiszen nem tartanak vele Rióba.

„Borzasztóan fog hiányozni a feleségem és a kisfiam,

de ezt már megszoktam. Az ő érdekükben is megyek Rióba, ahol megpróbálok majd minél kevesebbszer a távollétük hatása alá kerülni, és a célra koncentrálni, hogy olimpiát nyerjünk" – kezdte Dani, aki arról is beszélt, mennyire tartanak a Zika-vírustól.

Varga Dániel Fotó: Mudra László/Origo

„A feleségem jobban aggódik a vírus miatt, de megnyugtattam, mert mi a csapattal vízilabdázni megyünk, nem turistáskodni. Szerintem az olimpiai falu és az uszoda között nem érhet minket semmilyen külső hatás" - mondta Dani, akinek nem kell sanyargatnia magát diétával az olimpia előtt.

„Évek óta küzdök az ellen, hogy ne fogyjak,

ez szezonálisan van, hogy sikerül, van, hogy nem, de most éppen jó a súlyom. Minden játékosnak van javasolt diéta, étrend-kiegészítők, de heti egyszer lehet „bűnözni", amikor nemcsak azt visszük be a szervezetbe, amire szüksége van, hanem ami a léleknek is jólesik."

Decker Ádám hisz az orvosok ígéretében, hogy a Zika-vírustól megóvják őket.

„Tartunk a vírustól, főleg azok a csapattársaim, akik gyermeket terveznek az olimpia után,

ez komoly beszédtéma nálunk. Azt az ígéretet kaptuk az orvosoktól, hogy majd tudunk csinálni egy tesztet a játékok után, hogy kiderüljön, 100%-ig egészségesek vagyunk-e" – magyarázta Ádám, akinek nagyon fog hiányozni a kislánya.

Decker Ádám Fotó: Mudra László/Origo

„Fogom érezni a család hiányát, hiszen egyéves kislányom van, akit nem láthatok majd pár hétig. Viszont így még jobban tudunk majd koncentrálni arra, hogy a legjobb eredményt érjük el."

Manhercz Krisztián a csapat legfiatalabb játékosa, 19 éves, őt lesz, aki elkíséri az olimpiára.

„Nagy megtiszteltetés, hogy bekerültem a csapatba. A többiek nem apáskodnak felettem, azt gondolom, kijelenthetem, hogy befogadtak, és barátok vagyunk" - kezdte Krisztián, aki hétéves kora óta vízilabdázik.

Manhercz Krisztián Fotó: Mudra László/Origo

„Az élsport nyilván más életet követel meg, és van, hogy ki kell hagynom egy-két bulit, de azért időnként én is tudok lazítani a baráti körömmel.

Van barátnőm, de ő most nem tart velem

az olimpiára, a szüleim viszont elkísérnek."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.