Szinetár Dóra a munkája kedvéért a hangját is kockára tette

színésznő Ének az esőben Szinetár Dóra Szegedi Szabadtéri Játékok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szinetár Dóra a népszerű Ének az esőben című musicalben a saját elmondása szerint nem gonosz, inkább a kissé butácska Lina Lamont bőrébe bújik. Ám a szerep nagyobb veszélyt jelent, mint gondolnánk: a színésznőnek ugyanis egy rikácsoló hanggal kell előrukkolnia, emiatt pedig akár maradandó károsodást is szenvedhetnek a hangszálai.

"Nagy örömömre egy igazán izgalmas, érdekes feladatot kaptam az előadásban, Lina Lamont-ot, egy hollywoodi sztárt játszom, aki nemcsak a természeténél fogva elviselhetetlen, hanem a hangja is pusztító, ami színészileg és énektechnikailag is jó kis feladatot jelent. Az énektanárnőmmel, Magyar Hajnallal sokat dolgoztunk azon, hogyan is lehetne valami olyan sikító, recsegő hangot kreálni a beszédhangomból, ami közben nem teszi tönkre a torkomat" - mesélte nekünk legutóbb a színésznő.

Forrás: Instagram/Szinetár Dóra

A vállalkozás pedig valóban több veszélyt rejt, mint azt a laikusok hinnék. Mivel Dórának rekedt hangon kell üvöltenie, ezért helyes hangképzés nélkül

akár egy hangszálcsomót is összeszedhet.

Mindezt pedig Fehérné Kovács Zsuzsa, az ELTE logopédiai szakcsoportjának docense is megerősítette.

"Olyan támaszt kell létrehozni, ami a nyomást a rekeszizomra terheli, és nem a hangszálakra, amelyek egy ilyen megerőltetéstől gyulladásba jöhetnek, és csomók keletkezhetnek rajtuk. Bátor színésznő, aki ilyet vállal, de biztosan tisztában van vele, hogy melyek a megfelelő gyakorlatok, amelyekkel elkerülheti a sérülést. Van kockázata a dolognak, hiszen sérült hangszálakkal sokáig nincs éneklés" - nyilatkozta a szakember a Blikknek.

Forrás: Szinetár Dóra

A végeredménnyel azonban úgy tűnik, mindenki elégedett. A színésznő teljesítményéről az Ének az esőben című darab rendezője, Harangozó Gyula is elismerően nyilatkozott a Life.hu-nak.

"Szinetár Dóra például csodás Lina Lamont szerepében. Rengeteget dolgozott a hangján, és egy fantasztikus hangot hozott: nem erőltetett, nem rikácsoló, de olyan lehetetlenül hangzott, hogy mindenki fetrengett a nevetéstől."

Szinetár Dóra: "40 éves koromra eljutottam odáig, hogy senkitől se félek"

zínésznő, édesanya, feleség - Szinetár Dóra életében állandóan változnak a szerepek, és az sem áll távol tőle, hogy még pörgősebbé tegye az amúgy is felgyorsult életét: a rengeteg fellépés mellett két gyermekével, Marcival, Zorkával, és persze a férjével élvezi a nyarat. Ugyanakkor arról sem feledkezett meg, hogy honnan indult, és milyen hosszú út vezetett idáig. Dóra őszintén mesélt a félelmeiről, a valódi szeretetről, és arról is, hogy mit jelent számára a siker. A teljes cikket itt elolvashatod!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.