Robert Redford életére örökké árnyékot vet kisfia halála

Forrás: AFP/Theo Wargo -
színész tragédia Robert Redford
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Robert Redford a múlt csütörtökön lett 80 éves, ám van olyan emlék, ami 57 év elteltével is kísérti. Érthető módon, Robert Redford a mai napig nem tudta feldolgozni, hogy 10 hetes korában elhunyt a kisfia. 

Az Oscar-díjas színész-rendező elképesztő sikerekkel büszkélkedhet, ám a fájdalmas családi tragédiákból is bőven kijutott neki. Mindezt pedig Michael Feeney Callan által, 14 év alatt írt

Redfordról készült életrajzi könyv részletezi.

Robert Redford Forrás: AFP/Theo Wargo

A színész 1952-ben elvette Lola Van Wagenent, aki négy gyermeket is szült neki. Első közös gyermekük, Scott Anthony 1959. szeptember 1-jén látta meg a napvilágot, ám november 17-én elhunyt. A színész aznap este lefektette a kicsit, de

a 10 hetes csecsemő soha többé nem ébredt fel.

A halálát hirtelen bölcsőhalál okozta.

A bölcsőhalál

A bölcsőhalál (angolul: sudden infant death syndrome; SIDS) a baba nagyjából egyéves koráig előforduló váratlan, előzmények nélküli elhalálozást jelenti, amelynél utólagos vizsgálatok se tudják felderíteni a pontos okot. Ennél fogva pontos mechanizmusát és lefolyását nem ismerjük. Lényegében a bölcsőhalál kifejezés nem egy adott, pontos folyamatot takar, hanem felderíthetetlen halálesetek összefoglaló halmaza megnevezés.

"Szörnyen nehéz volt. Fiatalok voltunk. Akkor kaptam meg az első munkámat a színházban, amivel nem kerestem sokat. Semmit sem tudtunk a bölcsőhalálról, szülőként tehát az ember ilyenkor magát hibáztatja. Ez egy olyan sebhely, ami sosem gyógyul be teljesen" – idézte fel a tragédiát és utóhatását Redford.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.