Törőcsik Mari: "Ennyi szenvedést szó nélkül elviselek cserébe"

Forrás: MTI/Zih Zsolt -
Szenes Iván Törőcsik Mari életműdíj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Törőcsik Mari az ország egyik legelismertebb művésze. 60 éves pályafutással és megannyi díjjal a háta mögött most mégis sikerült meglepni őt.

Múlt vasárnap Szenes Iván életműdíjat kapott a művésznő.

A még mindig gyengélkedő színésznő bár nem panaszkodott, mégis látszott rajta, hogy fájdalmakkal küzd.

Nem tudta magasba emelni a díjhoz járó szobrocskát, mert nem engedemeskedett a keze.

A színpadhoz is csak kisérettel tudott eljutni.- írja a Bors.

"Majd a színpad szélénél adja oda, most nem tudom átvenni. Az egyik kezemmel kapaszkodom, a másik meg... – harapta el a mondatot Törőcsik Mari. –

Éjjel-nappal fáj, úgyhogy csoda, hogy vagyok, nem?

– folytatta viccelődve, majd komolyra váltott. – Egyszerűen, higgyék el nekem, hogy Szenes Iván dalait általam tisztelt zsenik éneklik. Hogyan jutottam én az eszükbe? Ez, komolyan mondom, fantasztikus! Úgy gondolom, talán a múltam, az egész múltam benne van ebben a díjban. Hatvan éve vagyok a pályán, ez a hatvan évnek szól."

Forrás: MTI/Zih Zsolt

Szavai hallatán a több száz fős közönség ujjongani kezdett. A Borsnak adott telefonos interjúban a következőket mondta:

"Nehéz kifejezni, milyen megtiszteltetés ért – mesélte Törőcsik Mari – A pályám megkoronázása ez. Az sem számít, hogy fájdalmak között kaptam meg.

Annyi öröm és boldogság jutott nekem a pályafutásom során, a sok-sok év alatt, hogy ennyi szenvedést szó nélkül elviselek cserébe."

Törőcsik Mari a Nemzet Színésze és a Nemzet Művésze címmel is kitüntetett, kétszeres Kossuth-, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas magyar színművésznő, érdemes és kiváló művész. A Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, valamint a valaha legtöbbet díjazott magyar színésznő. Azon kevesek egyike, akik díjat nyertek a cannes-i fesztiválon is.
Csúnyán kiakadt Victoria Beckhamhttp://www.life.hu/sztarok/20160914-victoria-bekcham-nagyon-kiakadt-lanya-iskolajara.htmlA magára mindig adó sztármami, Victoria Beckham természetesen még kislánya iskolájába sem megy slamposan. Ezúttal viszont elhibázta öltözékét... TV + SztárokOrigoPuzsér Róbert véget akart vetni életének- őszinte vallomáshttp://www.life.hu/sztarok/20160914-puzser-robert-nehany-eve-veget-akart-vetni-eletenek-egy-interjuban-meselt-neutorikus-betegsegerol.htmlKi gondolta volna, hogy a mindig szókimondó és bárminek nekimenő kritikus néhány évvel ezelőtt önkezűleg akart véget vetni életének? TV + SztárokOrigoKi van a képen? Gyerekkori fotóját mutatta meg a fiatal énekesnő, Hienhttp://www.life.hu/sztarok/20160914-hien-megmutatta-gyerekkori-fotojat.htmlA vietnámi származású magyar énekesnő, Hien még tiniként, 16 évesen tűnt fel a Megasztár színpadán. Azóta folyamatosan a köztudatban van, hol fantasztikus dalaival, hol pedig magánéleti változásaival. Ezúttal viszont a gyerekkorába engedett bepillantást. TV + Sztárok--Szabó Zsófi úgy érzi, elárulta őt Valkó Eszterhttp://www.life.hu/sztarok/20160913-szabo-zsofi-kiakadt-valko-esztire-amiert-parjat-hivta-ki.htmlA Nyerő Páros című műsorban szinte minden nap történik valami, ami kiveri a biztosítékot a sztároknál. Ezúttal Szabó Zsófi akadt ki Valkó Esztire, mert szerinte hátba támadta. TV + SztárokOrigoKirály Viktor őszinte vallomása- sok mindent fel kellett áldoznia a sikerérthttp://www.life.hu/sztarok/20160913-kiraly-viktor-sok-mindent-felaldozott-a-sikerert-oszinten-meselt-joshi-bharatnak.htmlKirály Viktor és egykori párja, Bea 5 év után szakítottak egymással. Viktor akkor azt nyilatkozta, hogy kölcsönös volt az elhidegülés, ám a napokban Bea kitálalt: mindent feláldozott az énekesért, de ő az első problémánál eldobta. TV + SztárokOrigoSebestyén Balázs csak este szereti- pikáns információ a sármos műsorvezetőrőlhttp://www.life.hu/sztarok/20160913-a-morning-showban-sebestyen-balazs-elmondta-hogy-nem-szereti-a-delutani-szexet-o-csak-este-szereti.htmlPár nappal ezelőtt futótűzként terjedt annak az amerikai nőnek a története, aki úgy hozta rendbe házasságát, hogy egy éven keresztül minden nap szexelt férjével. Rákóczi Feri kapva kapott az alkalmon és ő is beszállt a szextesztbe. TV + SztárokOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.