Rubint Réka: „Fontos, hogy egy férfi ne nyomja el a nőt”

Rubint Réka házasság párkapcsolat fitnesz Schobert Norbert
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A fitnesz hazai nagyasszonya 14 éve hűséges társa és szerető felesége Schobert Norbinak, akivel három gyönyörű gyermeket nevelnek. Réka elmondása alapján mindössze 10 napja voltak együtt, amikor kedvese feltette neki a nagy kérdést, amire azonnal egy igen volt a válasz. Az elmúlt években a magánéletük mellett karrier szempontjából is révbe értek. Az édesanya most házasságáról mesélt, amely a jelek szerint tökéletesen működik.

Szerinted mi a hosszú házasság titka?

A házasság egyik legfontosabb eleme a kommunikáció. Az egymás iránti tisztelet, közlékenység, ami a kapcsolat elején megvolt, az megmaradjon az évek alatt. A másik nagyon fontos dolog – én most nőként beszélek erről –, hogy egy férfi ne nyomja el a nőt.

Ha egy nő szeretne dolgozni a személyiségéhez legjobban passzoló munkában, akkor hagyni kell őt kiteljesedni.

Forrás: Szabó Gábor/Origo

Nagyon sok párkapcsolatban azt látom, hogy az egyik alapvető probléma, hogy a férj nem szeretné, hogy a feleség dolgozzon. Ilyenkor sok nő nem érzi magát egyenrangú partnernek a férfi mellett. Élni és élni hagyni – ez egy fontos mottó!

Nálatok működik ez a dolog?

A mi kapcsolatunkban ez egy ideig probléma volt.

Norbi nem nagyon szerette volna, ha dolgozom.

Ő jobban élvezte volna, ha otthon vagyok a gyerekekkel. Régen nehezen fogadta el, hogy én otthon is vagyok, nevelem a gyerekeket, emellett pedig szeretném megvalósítani a szakmai álmaimat is. Amíg én önmagam tudok lenni, és azt tudom csinálni, ami az életem, addig én a világ legboldogabb embere vagyok.

Forrás: Szabó Gábor/Origo

Ezt a gondolkodásmódot próbálod átadni a gyermekeidnek is?

A gyereket igazából csak terelgetni tudod. A nevelés egyfajta terelgetésnek minősül. A legjobb nevelő módszer mindig a példamutatás. Amilyen mintát látnak otthon, azt fogják továbbvinni a saját párkapcsolatukban is. Számomra ez elengedhetetlen egy családban. Norbi számtalanszor megemlítette már, hogy boldog a korábbi döntésem miatt.

Nem bánom, hogy kiálltam magamért.

Egy gyereknek nem is lehetne jobb, mint hogy azt látja, hogy a szülei boldogok.

Akkor hogyan álljunk egy párkapcsolathoz?

Nyilván egy férfi egész nap babusgatná párját. Igen, de ez egy idő után lecseng, és jönnek a dolgos hétköznapok. Ekkor vált át az egész egy kőkemény házassági életbe. Ha mindig azt csinálod, amit a férfi akar, az egy idő után mindkettőtöknek unalmassá válik.

Forrás: Szabó Gábor/Origo

Réka korábban megható vallomást tett a férjével kapcsolatban

„14 csodás év, ebből 13 házasságban. 2002. szeptember 5-én megfogadtuk, hogy soha nem engedjük el egymás kezét... Örökkön-örökké tartó szövetséget kötöttünk, amelynek a feltétel nélküli szeretet, tisztelet, elfogadás és az azóta is lángoló szerelem az alapja. Minden egyes percét és pillanatát bármikor újraélném az elmúlt 14 évnek... Sokat tanultunk egymás mellett, egymásért, és ez tette megingathatatlanná ezt az életre szóló egységet, amelynek neve: házasság” – írta egy évvel korábban a boldog feleség.

Ti hogyan őrzitek meg a romantikát a házasságotokban?

Még mindig randizgatunk! Van olyan, hogy rácsörgünk a másikra, és megbeszéljük, hogy találkozzunk egy bizonyos helyen. A Duna-parti séták sem maradhatnak el, hiszen Szentendrén élünk. Ez általában másfél-két óra, nem kell sokra gondolni. Imádunk együtt lenni. Persze a mi kapcsolatunkban is voltak gondok, de sosem úgy álltunk hozzá, hogy akkor véget vetünk neki. Mindig a legnagyobb bajban zártunk össze a legjobban.

Forrás: Szabó Gábor/Origo

A gyermekeid érzékelik ezt a családi harmóniát...

Persze. Látom a kisfiaimon, amikor átölelnek, hogy a tőlünk átvett példákat viszik tovább. Norbika ennek a nagymestere: leszedi a virágot, és hozza oda nekem, hogy meglepjen vele.

Lara udvarlóinak bizony fel van adva a lecke, hiszen az édesapja nagyon magasra tette a lécet.

A lányom egy nagyon magabiztos és karizmatikus gyerek, aki már most tökéletesen „menedzseli” a dolgait. A fiúk pedig az én példámból látni fogják, hogy nem gond, ha egy erős nő mellett horgonyoznak majd le. Ha egy nő a családon belüli szerepkörében jól megállja a helyét, akkor az egy férfinak is hatalmas segítség.

Tolvai Reni szexel tartja formában magát?http://www.life.hu/sztarok/20160919-tolvai-reni-betekintest-engedett-a-maganeletebe-igy-tartja-formaban-magat-a-sztar.htmlA Life.hu nagyszájú riportere, Németh Máté ezúttal a dögös magyar énekesnőt, Tolvai Renit faggatta a magánéletéről, és a sztár véleményéről az edzésekkel kapcsolatban, sőt azt is elárulta, hogyan tartja formában magát. TV + SztárokOrigoÚj tévécsatorna érkezik Magyarországra http://www.life.hu/sztarok/20160919-magyarorszag-uj-tevecsatornaval-rukkol-elo-az-rtl-klub-spike-nevvel.htmlRTL Spike néven új, izgalmas szórakoztató csatornát indít a Viacom, az RTL Magyarországgal együttműködésben. A vadonatúj tévéadón egyedi tartalmak és saját gyártású műsorok is láthatók lesznek. TV + Sztárok--Szabó Zsófi bevállalta! Az Instagramon mutatta új külsejéthttp://www.life.hu/sztarok/20160919-kalappal-es-kolbasszal-mutatta-meg-bajszat-szabo-zsofi.htmlA műsorvezető kackiás szőrzete mellett egy kalapot is magára „öltött". Így mulatott a minap a fővárosi dugóban Szabó Zsófi. TV + Sztárok--Ajaj! Liptai Claudia nem akarja látni Radics Gigithttp://www.life.hu/sztarok/20160918-liptai-claudia-nem-akarja-latni-radics-gigit-elo-adasban-mondta-el-velemenyet-a-szineszno.htmlA Sztárban sztár című műsorban a zsűri nem csak egymást nem kíméli, hanem a játékosokat sem. Clau például radics Giginek szólt be.TV + SztárokOrigoOsvárt Andi újra szerelmes: Ki lehet az új hódoló?http://www.life.hu/sztarok/20160918-osvart-andrea-szinesznot-ujra-megtalalta-a-szerelem-de-parja-meg-inkognitoban-van.htmlOsvárt Andrea színésznőt újra megtalálta a szerelem, de párja még inkognitóban van.TV + SztárokOrigoEgyedül vezeti a Star Academyt Ördög Nóra: Majka eltűnt, a többiek pedig kigúnyoltákhttp://www.life.hu/sztarok/20160917-ordog-nora-egyedul-vezeti-a-star-academy-t-majka-zoran-koncerten-lepett-fel.html"Majka az, aki képtelen egy helyben állni" – közölte Ördög Nóra, amikor Király Viktor felment a színpadra, hogy helyettesítse a Zorán-koncerten fellépő Majkát. Felment végül Vastag Csaba és a versenyzők körül Kelemen Lacika is, és cikizték a műsorvezető viselkedését és stílusát. TV + Sztárok--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.